Gabriela Firea mai vrea un mandat la Primăria Capitalei. Pe cine vrea PSD premier după alegerile parlamentare

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, la România TV că intenţionează să candideze din nou peste patru ani la Primăria Capitalei dacă va reuși să își ducă la capăt toate obiectivele.

16 oct. 2016, 19:25
Gabriela Firea mai vrea un mandat la Primăria Capitalei. Pe cine vrea PSD premier după alegerile parlamentare

„Dacă îmi voi duce la capăt toate obiectivele de la Primăria Generală a Capitalei și — așa cum mă știți, un om muncitor, tenace și ambițios — cred că împreună cu echipa mea și cu susținerea bucureștenilor vom duce aceste proiecte la capăt, probabil — nu pot să spun acum, nu pot să vând blana ursului din pădure — voi mai candida pentru încă un mandat de primar general. Probabil, nu știu în acest moment. (…) Administrativ — mă simt mai bine în acest domeniu (…) eu aici mă simt mai bine pregătită. Am dovedit în patru luni de zile că am deblocat proiecte care trenau de un an, un an și jumătate în Primăria Capitalei”, a declarat Gabriela Firea, duminică seara, la România TV.

Edilul a dezvăluit însă problemele pe care le are în prezent, de când a preluat conducerea municipalităţii. 

Gabriela Firea: Faptele mele au deranjat grupurile de interese din Primăria Capitalei. Am primit ameninţări

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat duminică la România TV că a primit mai multe ameninţări, imediat ce a preluat fotoliul de edil şef al Capitalei când a început să ceară detalii despre contractele în derulare pe care municipalitatea le are cu diferite firme private. Detalii, aici. 

Gabriela Firea a precizat că şeful PSD, Liviu Dragnea, ar fi „cel mai îndreptățit” să fie propus ca premier, în cazul în care PSD va face parte din majoritatea parlamentară, după alegerile din decembrie, dar a menționat că liderul partidului nu a luat încă o decizie în acest sens.

„Domnul Dragnea nu a fost condamnat cu suspendare pentru corupție. Este vorba despre dosarul referendumului, iar ce a făcut domnul Dragnea la referendum a făcut și domnul Iohannis, și tot PNL-ul, și tot PSD-ul, în sensul că au îndemnat lumea să vină să voteze într-un fel sau altul. Nu li s-a spus ‘votați da sau votați nu’, ci doar să participe la referendum. (…) Nu știm cu ce formulă se va duce PSD-ul. Faptul că se face proces de intenție este ca și cum decizia este 100% luată și deja domnul președinte (Klaus Iohannis, n.r.) ne spune: ‘Am refuzat-o’. Nu, este normal întâi să așteptăm votul românilor, să vedem care e structura majorității parlamentare”, a specificat Gabriela Firea.