Gabriela Firea, nemiloasă cu Nicuşor Dan: „Desfiinţează instituţii utile”. Fostul primar general prevede o explozie socială după creşterea preţurilor la energie

Gabriela Firea s-a referit joi seara, la România TV, la activitatea succesorului său în fruntea Primăriei Capitalei, Nicuşor Dan, în cele zece luni de la preluarea mandatului, pe care îl acuză că desfiinţează insituţii utile pentru bucureşteni pentru simplul fapt că acestea au fost înfiinţate în mandatul ei.

02 sept. 2021, 20:58
Gabriela Firea, nemiloasă cu Nicuşor Dan: „Desfiinţează instituţii utile”. Fostul primar general prevede o explozie socială după creşterea preţurilor la energie

Întrebată despre deciziile primarului general, Gabriela Firea l-a criticat pe Nicuşor Dan. „Desfiinţează instituţii utile care ar fi putut să realizeze în Bucureşti şi reparaţii, mă refer la reparaţiile de drumuri,  şi la construcţii – poduri, pasaje- şi consolidări. Până la urmă, am văzut ce s-a întâmplat în această vară. Nu s-a făcut curăţenie în oraş, nu s-a făcut dezinsecţie. Şi companiile aveau tot ceea ce aveau: şi personal şi utilaje şi substanţe. Dumnealui vine acum în toamnă şi spune: desfiinţăm tot ce era până acum doar aşa, ca un moft!”, a spus Gabriela Firea, la România TV.

Senatorul PSD a afirmat că Primăria Capitalei condusă de Nicuşor Dan „nu a făcut nimic pentru că erau companiile înfiinţate în mandatul meu”. „Cineva, cu siguranţă, îl va trage la răspundere pentru că a falimentat cu bună ştiinţă aceste companii. Există legislaţie în România care sancţionează pe cei care cu bună ştiinţă duc la faliment o companie care este a municipiului, a statului, doar pentru a pune altceva în loc. La ultima şedinţă de CGMB, a înfiinţat alte instituţii din zona care să sprine ONG-urile. Bucureştenii şi românii trebuie să ştie. Pe de o parte desfiinţezi instituţii importante care ajută la un nivel de trai mai bun în Bucureşti, şi înfiinţezi nişte instituţii care să ajute ONG-uri”, a mai spus fostul edil al Capitalei.

(Nicuşor Dan, n.red) a spus în perioada de campanie electorală: votaţi-mă pe mine pentru că eu sunt susţinut de acest Guvern. Guvernul îmi va da bani, îmi va da proiecte şi eu voi aduce dezvoltare în Bucureşti. Şi acum ce avem?„, a adăugat Gabriela Firea.

Citeşte şi Nicuşor Dan şi-a făcut bilanţul, la 10 luni de mandat ca primar al Capitalei. „Bucureştiul, aşa cum l-am preluat, era un pacient la terapie intensivă”

Fostul primar al Capitalei nu a ezitat să-l critice pe Nicuşor Dan pe care-l acuză că spune „nu am bani”.

Nu îi dă Guvernul lui bani. Nu e posibil aşa ceva! Cineva trebuie să sancţioneze şi politic şi uman şi la orice nivel această atitudine. Vii şi iei un vot pe promisiunea că vei avea bani de la Guvernul tău şi acum ieşi şi faci dublarea tarifului transportului în comun. Nimeni nu a reacţionat. În Bucureşti, de 15 ani nu s-a mai umblat la preţul transportului în comun. A crescut de la 1,3 lei la 3 lei„, a mai precizat Gabriela Firea.

De asemenea, ea îl face pe Nicuşor Dan responsabil de o viitoare explozie a preţurilor la încălzire, după ce acesta a anunţat că se va renunţa la subvenţia pentru agentul termic. „A anunţat că se va renunţa la subvenţia pentru agentul termic care reprezintă 60% din preţ. Poate nu se înţelege. E cea mai mare subvenţie la nivelul ţării. Va creşte cu 60% plus ce va fi în urma liberalizării pieţei!„, a avertizat Gabriela Firea. „Trebuie să înţeleagă că vor suferi toţi bucureştenii. Deja cei care folosesc transportul public în comun suferă şi suferă şi personal şi la buzunar. Vine iarna. După ce că sunt probleme cu apa caldă şi căldura, atât cât va fi livrată, va fi foarte scumpă, renunţându-se la această parte de subvenţie care este foarte mare la nivelul municipiului Bucureşti. Va fi o explozie socială„, a adăugat fostul primar general.

Citeşte şi Rafila îl ironizează pe Nicuşor Dan, care a declarat că nu s-a vaccinat: „Întrebarea este: care medic trebuia să-i recomande, cel de familie sau pediatrul?”