Gabriela Firea nu crede că Iohannis îl va accepta pe Remus Pricopie ca premier

Gabriela Firea nu crede că preşedintele Klaus Iohannis îl va desemna premier pe Remus Pricopie, propunerea PSD şi Pro România pentru şefia Executivului după ce Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură. 

05 feb. 2020, 19:23
Gabriela Firea nu crede că Iohannis îl va accepta pe Remus Pricopie ca premier

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri seară că, împreună cu preşedintele Pro România, a decis ca propunerea lor pentru funcţia de premier să fie Remus Pricopie. 

Gabriela Firea, primar al Capitalei şi membru CEx PSD, este de părere că preşedintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerea PSD pentru postul de premier. 

„Ar fi trist pentru România pentru că am văzut cu toţii ce înseamnă guvernarea PNL. În 3 luni de zile, tot ceea ce au promis anterior că nu vor face şi ce au promis că vor aduce bun la guvernare şi în viaţa lor au călcat în picioare şi au făcut mai rău decât acuzau ei anterior că au procedat guvernările anterioare pe care cu mare veselie le-au demis. (…) Se încearcă să li se arate românilor faptul că PSD la guvernare nu a făcut lucruri bune, iar acum că a căzut acest guvern tot PNL este îndreptăţit politic să propună o variantă viabilă guvernamentală. Aş vrea să vad un guvern demis în funcţie cu premierul mai are legitimitate în faţa românilor să guverneze. După o noapte ca hoţii cu 25 de ordonanţe de urgenţă despre care au spus că niciodată nu le vor adopta (…) Eu cred că românii au văzut ce înseamnă să vină la guvernare PNL, au fost sufieciente cele trei luni”, a spus Gabriela Firea într-o intervenţie telefonică la România TV

Întrebată dacă a fost consultată înainte ca Marcel Ciolacu să anunţe public nominalizarea comună cu Pro România a lui Remus Pricopie la funcţia de premier, Firea a răspuns: „lucrurile s-au precipitat destul de rapid, la cel mai recent CEx PSD nu s-a discutat nominal despre posibilii candidaţi la această funcţie pentru că nu se ştia soarta moţiunii de cenzură”. „Probabil pentru că nu a fost timpul fizic să fim invitaţi la o şedinţă, a existat o mică consultare telefonică în urma căreia atât preşedintele PSD Marcel Ciolacu, cât şi preşedintele Pro România Victor Ponta au anunţat public această candidatură, râmânând ca mâine dimineaţă să ne întâlnim din nou pentru a discuta detaliat”.

Întrebată care ar putea fi răspunsul lui Iohannis la propunerea PSD, Firea a spus că nu crede că şeful statului îl va desemna pe Remus Pricopie să formeze următorul guvern.

„Aşa cum ştiţi preşedintele s-a antepronunţat că indiferent de soarta moţiunii de cenzură nu va fi de acord cu un premier de la PSD”, a mai spus Gabriela Firea la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis va organiza joi consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare, după ce Guvernul condus de Ludovic Orban a picat. Moțiunea de cenzură împotriva Executivului PNL a fost adoptată cu 261 de voturi şi 139 împotrivă.