Gabriela Firea nu este interesată de Ministerul Familiei, dar ar dori o altă funcţie în Guvern

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, al cărei nume este vehiculat pentru nou-înfinţatul Minister al Familiei, nu ar fi interesată de preluarea postului, ea dorindu-l pe cel de vicepremier fără portofoliu, afirmă surse din conducerea social-democrată.

22 nov. 2021, 14:55
Gabriela Firea nu este interesată de Ministerul Familiei, dar ar dori o altă funcţie în Guvern

PSD ar urma să primească în Guvernul PSD-PNL-UDMR şi Ministerul Familiei, portofoliu nou înfiinţat, pentru care este vehiculat numele Gabrielei Firea, dar surse din partid spun că aceasta nu ar fi interesată de acest post, ci de cel de vice-premier fără portofoliu.

Conform discuţiilor purtate până acum în interiorul PSD acest post ar urma să revină celuilalt prim-vicepreşedinte PSD Sorin Grindeanu, odată cu Ministerul Transporturilor, variantă susţinută şi de Marcel Ciolacu.

Întrebată recent dacă ar vrea să facă parte din Guvern, Gabriela Firea a răspuns: ”Eu îmi doresc să-i pot ajuta pe români din Senatul României”.

Gabriela Firea: „Ministerul Muncii este foarte greu, cred că am colegi mult mai bine pregătiţi în acest domeniu”

Gabriela Firea a anunţat, la începutul negocierilor pentru Guvern, că nu şi-ar dori să deţină funcţia de ministru al Muncii apreciind că are colegi social-democraţi mai bine pregătiţi în acest domeniu.

„Este un minister foarte greu. Cred că am colegi mult mai bine pregătiţi decât mine. Eu cred că orice om, dar mai ales om politic, trebuie să se cunoască bine şi să aibă şi simţul ridicolului. Să ştie unde este potrivit, unde nu este potrivit. Eu consider că în echipa social-democrată am colegi mult mai bine pregătiţi decât mine în acest domeniu. Sunt şi eu membru al Comisiei de Muncă, Familie şi Protecţie Socială a Senatului, dar cred că în acest domeniu mai am multe de învăţat”, a afirmat Gabriela Firea.

Citeşte şi: George Simion, după consultările de la Cotroceni: Preşedintele Klaus Iohannis nu a scos mai mult de trei cuvinte