Gabriela Firea: „Nu sunt deloc interesată de proiectul politic 2019 – Preşedinţia României”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă că nu este "deloc interesată" de o eventuală candidatură, în 2019, la Președinția României, pentru că vrea să își ducă mandatul până la capăt.

13 aug. 2016, 20:36
Gabriela Firea: „Nu sunt deloc interesată de proiectul politic 2019 – Preşedinţia României”

„Vreau să spun foarte ferm, nu sunt deloc interesată de proiectul politic 2019 — Președinția României. Sunt un om cât se poate de ferm, cu picioarele pe pământ, am preluat mandatul de la bucureșteni, vreau să îl duc până la capăt, patru ani, nu trei, și mai vedem după acest mandat dacă bucureștenii îmi mai dau votul încă o dată să finalizez proiectele care vor debuta, să spunem, pe finalul mandatului meu. Un mandat este suficient pentru anumite proiecte, dar insuficient pentru proiectele mai mari, pentru că noi vrem și sală polivalentă acum, vrem și parcări la intrarea în Capitală și în aglomerările urbane, vrem și autobuze și tramvaie moderne, vrem și reabilitarea în totalitate a rețelei de termoficare, vrem și reabilitarea tuturor școlilor, vrem și spitale ca afară și unele se pot face într-un an, altele în doi ani, altele în trei-patru ani, dar altele necesită un volum mai mare de muncă și este nevoie poate de șase ani, poate de șapte. Vom vedea la momentul respectiv”, a spus Firea la Antena 3.

Gabriela Firea a adăugat, de asemenea, că nu este interesată nici de o eventuală candidatură la președinția PSD.

Primarul general al Capitalei a precizat că pe 8 septembrie va pleca la Bruxelles, în vizită oficială, unde se va întâlni cu Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu, căreia îi va prezenta toate proiectele blocate din București și din zona metropolitană, pentru pentru a debloca fondurile necesare.