Gabriela Firea, optimistă la început de an: „Programul social național pentru creșterea natalității este un succes”

Ministrul Gabriela Firea a transmis că există deja peste 7.200 de solicitări pentru programul de creștere a natalității.

09 ian. 2023, 19:45
Gabriela Firea, optimistă la început de an: „Programul social național pentru creșterea natalității este un succes”
Gabriela Firea, vești bune la început de an

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse Gabriela Firea a transmis, pe contul de Facebook, că există deja 7.200 de solicitări pentru programul de creșetre a natalității, sunt înregistrate proiecte pentru cele 150 de centre de zi pentru copii și implementarea cardului EYCA pentru tineri este tot mai aproape de a deveni realitate.

„Începem anul cu veşti foarte bune! Avem deja peste 7.200 de solicitări pentru programul de creştere a natalităţii, înregistrăm proiecte pentru reţeaua celor 150 de centre de zi pentru copii şi facem paşi rapizi pentru implementarea cardului pentru tineri. Sunt extrem de bucuroasă să constat că programul social naţional pentru creşterea natalităţii este un succes. Până astăzi, au fost trimise peste 7.200 de solicitări pentru sprijinul financiar dedicat cuplurilor sau persoanelor infertile.

Citește și: Iohannis, umilit încă o dată de Ponta: „A vorbit despre românii discriminați din Ucraina, dar după ce Zelenski a închis telefonul. Vorbea singur Klaus I!” | EXCLUSIV

Avem deja aproape 200 de dosare care au fost declarate eligibile, iar zilele acestea vor fi transmise şi primele vouchere. Practic, de săptămâna viitoare primii participanţi la program vor putea să înceapă tratamentul şi să-şi cumpere medicamentele din farmaciile partenere. Vă asigur că analizăm cu atenţie toate solicitările, primim în continuare dosarele pe care ni le trimiteţi şi avem fonduri suficiente. Totuşi, ar fi bine să nu transmiteţi dosarele de mai multe ori pentru că analiza documentelor este una amănunţită şi astfel se îngreunează munca echipei din minister”, a scris Gabriela Firea.

Gabriela Firea a precizat că „pe documentele pe care le trimiteți, absolut pe fiecare pagină, trebuie să scrieţi «Conform cu originalul» şi să semnaţi”.

„Am identificat această problemă analizând dosarele. Pentru reţeaua celor 150 de centre de zi pentru copii, am prelungit deja termenul de depunere a proiectelor până în 9 februarie 2023. Încurajăm toţi primarii să se transmită proiecte pentru a beneficia de cele 50 de milioane de euro din PNRR. Zilele următoare vom intra în şedinţa de Guvern şi cu proiectul Legii prevenirii separării copilului de familiei, un jalon extrem de important asumat în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a mai transmis ministrul.

Citește și: Gabriela Firea: „Cardul european pentru tineret va fi disponibil pentru tinerii din România, gratuit, chiar din primăvară”

„Am identificat această problemă analizând dosarele. Pentru reţeaua celor 150 de centre de zi pentru copii, am prelungit deja termenul de depunere a proiectelor până în 9 februarie 2023. Încurajăm toţi primarii să se transmită proiecte pentru a beneficia de cele 50 de milioane de euro din PNRR. Zilele următoare vom intra în şedinţa de Guvern şi cu proiectul Legii prevenirii separării copilului de familiei, un jalon extrem de important asumat în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a adăugat Gabriela Firea.

Mintrul spune că speră ca în această primăvară să fie distribuit și cardul pentru tineri.

„Avem deja în dezbatere publică proiectul pentru aderarea României la EYCA – European Youth Card Association (Asociaţia Europeană a Cardurilor de Tineret). Astfel, tineri români până în 35 de ani vor putea beneficia de reducerile oferite la cumpărături, transport sau instituţii de cultură”, a transmis aceasta.