Gabriela Firea: „Poate Iohannis l-a adus să-l facă de râs, este cel mai nepopular ministru”

Primarul general al Capitalei a reacţionat după ce Florin Cîţu a fost nominalizat pentru funcţia de premier al României.

26 feb. 2020, 18:38
Gabriela Firea: „Poate Iohannis l-a adus să-l facă de râs, este cel mai nepopular ministru”

„Nu sunt foarte surprinsă, în sensul că suntem în calendarul de anticipate în mod evident. Propunerea lui Cîțu ca premier e o glumă foarte bună. Preşedintele a ușurat alegerea parlamentarilor de vot. O spun cu mare plăcere,  domnul ministru Cîțu a reușit să-și atragă antipatii, chiar din zone de unde nu se aștepta.

Dacă un premier are ca plan prioritar pentru români să scoată în afara scenei politice un partid, într-o democrație reală, înseamnă că nu putem privi decât un scenariu glumeț cu tot ce se întâmplă. 

Există un banc. Gheorghe se duce cu mârțoaga la târg …. și Gheroghe spune că nu e bun și l-am adus să-l fac de râs, exact în acest banc suntem și noi, în care cei mai nepopulari și neagreați și ineficienți miniștri, se află din păcate pentru noi toți, pentru că el încă conduce finanțele. Preşedintele a venit cu această propunere pentru a ușura alegera parlamentarilor. Va fi atât de ușor să voteze împotriva acestui Guvern, să cadă și acest Guvern și să mai facem un pas spre anticipate”,  a spus Gabriela Firea la România TV

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru.

„Noi nu ne dorim să blocăm România. Noi ne dorim să mergem mai departe şi să rezolvăm problemele ţării, să rezolvăm problemele românilor. Aşadar, după consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare pentru a mişca lucrurile în aşa fel încât să nu ne blocăm politic. Aşadar, astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt, în faţa Parlamentului, cu o echipă guvernamentală şi un program de guvernare”, a arătat preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

 

Vom reveni cu detalii