Gabriela Firea: Preluarea Elcen de către Radet nu se va face cu orice preţ

Preluarea Elcen de către Radet nu se va face cu orice preţ, avertizează primarul Capitalei. Dacă bucureştenilor li se va cere de către Guvern o sumă prea mare, Firea spune că preferă să nu plătească şi să aplice o soluţie deja pregătită, care să garanteze căldura şi apa caldă în această iarnă.

30 oct. 2017, 13:15
Gabriela Firea: Preluarea Elcen de către Radet nu se va face cu orice preţ

Primarul spune că nu înţelege de ce bucureştenii sunt puşi să plătească o sumă uriaşă pentru preluarea ELCEN de către RADET, atâta vreme cît alte asemenea CET-uri din ţară au fost preluate gratuit de către primării.

Primarul Capitalei susţine că este dispus chiar să nu finalizeze achiziţia Elcen dacă preţul cerut este prea mare, existând deja un plan de avarie pentru această iarnă.

Astfel, consiliul general a votat deja alocarea a 65 de milioane de euro căzre noua companie înfiinţata de PMB, Energetica. Compania intenţionează să preia centrala termică de la Casa Presei de la RADET, care acum este o piatră de moară pentru RADET, să o modernizeze şi să o transforme într-o centrală în cogenerare, care produce simultan energie electrică şi termică. Tot din aceşti bani se vor demnara procedurile pentru construirea unei centrale de cogenerare de înaltă eficienţă, de dimensiuni medii, în nordul oraşului.