Gabriela Firea: Propun un decalog pentru Bucureşti care să fie îndeplinit indiferent cine va fi primar general

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a anunțat marți că le-a transmis contracandidaților săi la funcția de primar general "un decalog" cu teme mari privind Bucureștiul.

26 apr. 2016, 12:35
Gabriela Firea: Propun un decalog pentru Bucureşti care să fie îndeplinit indiferent cine va fi primar general

Am transmis tuturor candidaților o scrisoare, va deveni deschisă din acest moment, prin care le propun să avem un decalog, practic 10 teme mari, 10 puncte pe care să le îndeplinim indiferent cine devine primar general. (…) Le-am propus contracandidaților mei să avem un transport public european, un tichet unic pentru transportul public, să menținem gratuitatea pe transportul public în ceea ce îi privește pe călătorii pensionari, să avem în fiecare cabinet medical de școală un medic, pentru că acum nu există această situație, toate grădinițele, școlile și liceele să fie supravegheate, rețeaua de termoficare să fie dezvoltată, îmbunătățită, prin accesarea sumei care este la dispoziția noastră — de aproape 190 de milioane de euro—, bani din partea UE, mai multe spații verzi, mai multe parcuri, transparență totală a actului decizional în Primăria Generală a Capitalei„, a declarat Gabriela Firea, după depunerea listei de candidați la CGMB din partea alianței electorale PSD+UNPR București.

Firea a menționat că a transmis scrisoarea cu propunerile sale tuturor contracandidaților anunțați.

Am mers pe un gest de bună-credință, pentru că intenția mea a fost una cât se poate de bună, aceea ca, indiferent cine va fi primar, să respectăm aceste 10 principii, să ni le asumăm în campanie și ele să fie aplicate la începutul mandatului„, a spus ea.

Candidatul PSD a precizat că, la propunerea colegilor săi, ea deschide lista de candidați pentru CGMB din partea alianței electorale PSD+UNPR.

Avem în această listă un sfert persoane tinere până în 35 de ani, o treime doamne și domnișoare. Și niciunul dintre actualii consilieri generali nu se află pe lista pe care am depus-o astăzi„, a declarat Firea.

Potrivit acesteia, pe lista de candidați la CGMB se regăsește întreaga paletă de profesii care poate activa în comisiile de specialitate din PMB. „Avem juriști, avem economiști, manageri, profesori, medici. Cred că împreună cu aceștia vom arăta că administrația poate să fie una performantă, corectă, în interesul bucureștenilor”, a spus Firea.

Președintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat, la rândul său, că progresiștii contribuie cu o „listă consolidată” la lista PSD+UNPR de candidaturi pentru funcția de consilier în cadrul CGMB.

Suntem foarte mândri de echipa propusă de UNPR. O echipă nouă, oameni tineri, oameni competenți, avem 10% practic din această listă, suntem foarte încrezători. Colegii noștri vor intra în campanie alături de colegii din PSD. Spunem că pentru stânga, în București, este o victorie importantă. (…) Suntem convinși că pentru bucureșteni această zi e una importantă, o listă cu oameni noi și foarte competenți, care pot face un București mult mai curat, mai aerisit, mai verde„, a declarat Steriu, conform căruia, în baza sondajelor de opinie de la acest moment, „cel puțin trei consilieri vor fi din zona UNPR”.