Gabriela Firea: „PSD îl propune pe Rafila. Când trei se ceartă, e posibil să câştige al patrulea”. Atac dur la adresa lui Nicuşor Dan

Gabriela Firea a declarat duminică seara, în exclusivitate, la România TV, că propunea PSD la conducerea Guvernului este medicul Alexandru Rafila. Dacă nu va fi acceptată, atunci va opta pentru un guvern de uniune naţională.

13 dec. 2020, 20:23
Gabriela Firea: „PSD îl propune pe Rafila. Când trei se ceartă, e posibil să câştige al patrulea”. Atac dur la adresa lui Nicuşor Dan
Gabriela Firea: "PSD îl propune pe Alexandru Rafila ca prim-ministru"

Gabriela Firea spune că preşedintele Iohannis trebuie să ţină cont de rezultatul alegerilor parlamentare. „Preşedintele ţării trebuie să ţină cont de rezultatul alegerilor, iar PSD se clasează pe locul 1,  a câştigat la puncte importante distanţă faţă de PNL. Schimbarea nu poate să însemne perpetuarea PNL la guvernare.

Noi vom merge mâine la negocierile de la Palatul Cotroceni cu două variante: prima, cea mai firească, dacă vreţi, într-o democraţie consolidată, cum ne place să credem că suntem şi anume, accptarea de preşedinte a nominalizării noastre în persoana profesorului doctor Alexandru Rafila, bineînţeles şi o listă de specialişti care să facă parte din Guvernul României.

În cazul în care această variantă nu va fi acceptată, noi ne-am dori un guvern de uniune naţională, asta pentru că suntem acum în două crize suprapuse, criza sanitară şi criza economică.

Este mare păcat că votul românilor nu este respectat. Parlamentul va fi, din nou, o scenă politică„, a declarat Gabriela Firea în exclsuivitate la România TV.

Citeşte şi: Gabriela Firea: „Citiţi şi vă cruciţi! E grav! Cîtu și ministrul ‘Grindă’ au comis o mega-deturnare”

Prim-vicepreşedintele PSD  afirmă că politicienii oferă „o imagine deplorabilă” cetăţenilor, aceea a unei „bătăi pe fotolii”. „Imaginea este una deplorabilă a unor politicieni care au pierdut alegerile şi care îşi împart funcţii, dar, ştiţi cum se spune, când trei se ceartă, apropo de Camera Deputaţilor, e posibil să câştige al patrulea”, consideră Firea.

Gabriela Firea, despre acuzaţiile lui Nicuşor Dan

Referitor la acuzaţiile lui Nicuşor Dan, fostul primar al Capitalei a precizat că sunt false şi mincinoase.

Este păcat că Nicuşor Dan a încheiat o campanie de minciuni şi falsuri. Nu îi reproşează nimeni că nu are rezultate de o lună şi jumătate. Îi reproşează, la fel ca mine, că minte. Pe mandatul meu, nu au fost, niciodată, 4000 de blocuri, în Capitală, fără căldură şi apă caldă.

Pe toată perioada verii, s-au executat lucrări. Domnul Dan mi-a spus în campanie, dacă va deveni primar, pe 28 septembrie vom avea cu toţii apă caldă şi căldură„, a mai spus Gabriela Firea.

Nicuşor Dan, despre lipsa căldurii în Capitală

„Iată ce nu a făcut Gabriela Firea în 4 ani:1. Nu a făcut practic nimic pentru a moderniza rețeaua de termoficare a Bucureștiului2. Nu a reușit să absoarbă 300 de milioane de euro bani europeni, deși i-a avut la dispoziție încă din 20163. În vara aceasta, Gabriela Firea a amânat, din interes electoral, lucrările absolut vitale de reparație care ar fi permis evitarea avariilor din prezent4. În consecință, rețeaua de termoficare a devenit, la propriu, un ciur prin care se risipesc banii bucureștenilor, pierderile de apă caldă fiind de mai bine de trei ori mai mari în 2020 decât în 20165. Pierderile de pe rețea determină ca aceasta să funcționeze la limita de avarie. E motivul pentru care CET Sud a căzut vinerea trecută, cu afectarea întregii zone de est a Capitalei timp de o săptămână6. Nu a plătit subvenția și a dus Elcen în insolvență. În consecință, Elcen nu a putut accesa bani europeni și nu s-a putut moderniza7. În același timp, toată clientela PSD, aciuată în managementul unor companii ca Termoenergetica a fost remunerată cu salarii uriașe pentru servicii fie nerealizate, fie de proastă calitate. Acum ne ocupăm de urgențe și nenorociri lăsate de această caracatiță plină de tupeu.Dar ne vom ocupa și de ei

„, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.