Gabriela Firea reacţionează în scandalul renumărării voturilor la Sectorul 1. „Votul cetăţenilor a fost viciat. Justiţia să le arate cetăţenilor adevărul”

Gabriela Firea, prim vicepreşedintele PSD, a declarat că hotărârea Secţiei Speciale de a fi renumărate voturile la toate secţiile de votare din Sectorul 1 arată că votul cetăţenilor a fost "viciat". Fostul primar al Capitalei e convins că justiţia va demonstra care este adevăratul rezultat al votului.

10 feb. 2021, 11:37
Gabriela Firea reacţionează în scandalul renumărării voturilor la Sectorul 1. „Votul cetăţenilor a fost viciat. Justiţia să le arate cetăţenilor adevărul”

 

Gabriela Firea a reacţionat, după ce procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) a dispus printr-o ordonanță de delegare ca Poliția București să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD).

„Se dovedeşte ceea ce atât eu, cât şi colegii mei am afirmat imediat după alegeri. Votul cetăţenilor a fost viciat. Sper din tot sufletul să facă dreptate şi justiţia să le arate cetăţenilor adevărul”, a afirmat Gabriela Firea, într-o declaraţie de presă.

Citeşte şi: Cine sunt cei despre care PSD susţine că umblau la sacii cu voturi la Sectorul 1. BES 1 vine cu explicaţii

Fostul primar general al Capitalei a amintit despre imaginile cu sacii cu voturi, surprinse de camerele de supraveghere pe 30 septembrie 2020 la Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1.

„Şi acele imagini de la Sectorul 1 şi alte incidente de la celelalte sectoare au contribuit la vicierea votului şi la dorinţa cetăţenilor exprimată prin vot.

Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să aflăm adevărul. Adevărul merge în acest sens pe care şi noi l-am spus, dar atunci s-a considerat o declaraţie desuetă, la supărare. Iată că justiţia ne confirmă”, a precizat Firea.

PSD a reclamat după alegerile locale din Bucureşti o fraudă la scrutinul din Sectorul 1 și a prezentat imagini cu mai multe persoane care participau la numărarea voturilor. Biroul Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 București a prezentat la acel moment într-un comunicat de presă toate datele despre persoanele ce apar căutând în sacii cu voturi.

Victor Ciutacu a prezentat marţi în exclusivitate, în emisiunea Punctul Culminant de la România TV, procesul verbal (document în VIDEO) care a stat la baza deciziei procurorului de a controla 62 de secţii de votare şi, găsind nenumărate neconcordanţe în acestea, la dispunerea renumărării tuturor voturilor din toate cele 166 de secţii ale sectorului 1.

„Este foarte simplu. Am pus la dosar si procesele verbale in trei variante. In varianta in care au plecat de la sectiile de votare si in varianta in care au ajuns pe site-ul Autorităţii Electorale. Domnul procuror a retinut ca sunt sectii cu probleme majore. La o sectie de votare s-au gasit 650 de voturi lipsa in dreptul ALDE. S-au ridicat sacii cu voturi de la aceste 62 de sectii, dar sunt o gramada de saci  rupti, saci cu sigilii rupte. De aceea procurorul a spus ca nu se poate face nimic in conditiile astea si trebuie renumarate absolut toate voturile. Aceasta numaratoare se va face la sediul Politiei Capitalei.

Eu cred ca nu poate sa dureze mai mult de 2-3 saptamani de cand se demareaza numaratoarea. Sacii aceia exista fizic, contin inclusiv voturile lipsa. De primaria capitalei, la aceeasi sectie lipsesc mai multe buletine necompletate. Dar nu exista crima perfecta” , a spus Mihai Drăgan, avocatul fostului primar al sectorului 1, Dan Tudorache.

Citeşte şi: Procurorii au deschis DOSAR PENAL după apariţia imaginilor cu membri USR umblând cu saci cu voturi VIDEO