Gabriela Firea: România are nevoie de a doua Mare Unire! Să punem capăt, în noiembrie, celor 10 ani de scandal

Vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a declarat, joi, că proiectul de țară al lui Victor Ponta, "cel al Marii Uniri", vine într-un moment de răscruce, într-un moment în care "avem șansa să arătăm că putem spune un «NU» hotărât scandalului și dezbinării, tuturor gesturilor şi politicilor care i-a întors pe români unii împotriva altora în ultimii 10 ani".

18 sept. 2014, 13:50
Gabriela Firea: România are nevoie de a doua Mare Unire! Să punem capăt, în noiembrie, celor 10 ani de scandal

„O Românie Unită și Puternică nu va fi intimidată de reacții externe ostile”, a precizat Gabriela Firea.

În opinia vicepreşedintelui PSD, o Românie unită și puternică va ajuta Republica Moldova în integrarea sa europeană.

„Atacul Rusiei la Victor Ponta vine după tot sprijinul acordat de către premier fraților noștri de peste Prut în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În același timp, dat fiind contextul regional tensionat, atacul în sine reprezintă un argument extrem de clar, care arată de ce avem nevoie de o Românie Unită și Puternică, de ce avem nevoie de a doua Mare Unire.

La aproape un secol de la momentul decembrie 1918, acesta este mesajul lui Victor Ponta. Românii pot pune capăt unui stil de conducere conflictual, care nu a adus nimic bun în societate. Românii pot spune «stop» continuatorilor regimului Băsescu și pot face a doua Mare Unire”, a mai spus Firea.

Vicepreşedintele social-democrat a completat că „România are nevoie de un Președinte capabil să construiască”.

„Victor Ponta a demonstrat în ultimii doi ani că poate fi un astfel de lider, că a fost un reprezentant al românilor capabil să coaguleze o echipă care să tragă în aceeași direcție şi să-i unească pe români”, a conchis Gabriela Firea.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta a intrat OFICIAL în cursa pentru Cotroceni. Premierul şi-a depus candidatura la BEC