Gabriela Firea rupe tăcerea în scandalul azilelor: „Nu sunt acuzată de nimic, ar fi prematur să ies din politică, rămân candidatul PSD la Primăria Capitalei”

Fostul ministru al Muncii, Gabriela Firea, a vorbit marți seară despre scandalul azilelor, în care a apărut și numele soției primarului din Voluntari.

08 aug. 2023, 21:40
Gabriela Firea rupe tăcerea în scandalul azilelor: „Nu sunt acuzată de nimic, ar fi prematur să ies din politică, rămân candidatul PSD la Primăria Capitalei”
EXCLUSIV | Gabriela Firea, decisă să demisioneze dacă se demonstrează că este implicată în scandalul azilelor: „Îmi dau demisia de la minister, își dă și soțul meu demisia de la primărie”

Gabriela Firea nu renunţă la politică. „Cetățenii vor decide dacă vor mai da un vot, dacă mă voi prezenta la alegeri. Ar fi prematur să ies din politică. Nu sunt acuzată de nimic din partea autorităților și nici nu voi fi. Ar fi normal să-mi pot continua activitatea, să muncesc pentru cetățeni. Să nu fie punct, să fie punct și virgulă acum. M-am retras imediat după ziua mea pentru că atmosfera era foarte încărcată. Acuzațiile au venit în cascadă, fără precedent. Sunt absolut convinsă că adevărul va triumfa și de această dată. M-am retras pentru ca guvernul și premierul să lucreze într-o normalitate. Eu am mers la întâlnirea cu domnul președinte Marcel Ciolacu cu demisia scrisă”, a spus Gabriela Firea.

EXCLUSIV Legătura Gabrielei Firea cu reţeaua îngropării bătrânilor fără aparţinători. Cum erau bunicii lăsaţi fără case

„Subiectul a fost focusat pe județul Ilfov. Nu am văzut să se ceară demisii insistent chiar dacă s-au descoperit nereguli și în alte zone. Așa mi s-a părut normal să apăr imaginea guvernului și a PSD, care nu avea de ce să deconteze situația creată.

Dacă nu s-ar fi anunțat candidatura mea la Primăria Capitalei, nu ar fi fost un asemenea atac. În momentul în care a apărut acel articol, mi-am întrebat consiliera, pe Ligia, și mi-a spus că a fost în acea fundație, dar s-a retras. Nu a participat niciodată la activitatea din aceste centre.

Nu mi s-a părut normal să răspund pentru acțiuni pe  care nu le-am făcut. Sunt curioasă de rezultatul anchetei, dacă au fost pe bune controalele.

EXCLUSIV Azilele groazei, o afacere cu giruri din Guvern. Gabriela Firea, inițiatoarea unei HG care a mărit substanţial încasările centrelor de îngrijire

Celor care mă acuză le-aș recomanda să citească adevărul. Numele meu nu apare în această anchetă. Ni ci eu, nici soțul meu nu tolerăm aceste lucruri. Întotdeauna am ajutat persoanele vulnerabile. Nu am vorbit niciodată cu domnul Budăi pentru că adresa prin care ni se solicita să facem controale a ajuns și la Ministerul Familiei și cel al Muncii.

Nu a existat protecție politică. De fapt, scandalul e ca Gabriela Firea să nu mai candideze la Primăria Capitalei. Cine a vrut să mă scoată din cursă sunt forțele politice care nu m-au mai vrut la Primăria Capitalei”, a mai spus Gabriela Firea la Antena 3.

Gabriela Firea: „Ar fi normal să muncesc în continuare pentru cetățeni. Să nu se pună punct, să fie acum doar punct și virgulă”

„Avem patru tipuri de alegeri anul viitor. Așa cum știu deja toți românii, avem alegeri locale, vom avea alegeri locale europarlamentare, parlamentare și prezidențiale și în măsura în care voi fi candidat, decizia dacă voi rămâne sau nu în politica mare o vor lua doar românii”, a spus Gabriela Firea.

„Din punctul meu de vedere, ar fi prematur să ies din politică într-un moment în care s-au aruncat asupra mea acuzații invective și vorbe grele, fără nicio bază reală și vom discuta cu siguranță pe parcursul emisiunii. Nu sunt acuzată de absolut nimic din partea autorităților și nici nu pot fi, pentru că nu am fost parte și nu am făcut nicio acțiune împotriva vreunei persoane. Și atunci, acestea fiind lucrurile, ar fi normal, dacă suntem într-o țară normală și îmi place să sper că suntem, democratică, să pot continua activitatea în acest domeniu”.

„M-am retras imediat după ziua mea, după 13 iulie, pentru că atmosfera era foarte încărcată în mediul politic, în mass-media. Erau foarte multe acuzații la care nici nu mai reușeam să răspund pentru că veneau în cavalcadă și cu o repeziciune, aș putea să spun, fără precedent și cu o duritate, de asemenea, fără precedent”, acuză fostul ministru.

 

Firea: Marcel Ciolacu mi-a spus că rămân candidatul PSD la Primăria Capitalei

„Domnul preşedinte mi-a spus că eu sunt candidatul, că nu vede o altă persoană din cadrul PSD Bucureşti. Domnul preşedinte mi-a spus foarte clar că are informaţii, ca prim-ministru ştie că sunt nevinovată, că vina mea a fost că am avut încredere în oameni. Vina mea este faptul că consiliera mea a avut legătură cu acea persoană implicată în cămine, nu eu direct, nici consiliera direct. Ştie că sunt nevinovată şi că în momentul acesta este dificil, dar că din punctul domniei sale de vedere, rămân candidatul PSD la Primăria Capitalei”, spune Gabriela Firea.

Ea precizează că discuţia cu Marcel Ciolacu a avut loc în momentul în care a demisionat din funcţia de Ministru al Familiei.

„Decizia politică aparţine partidului şi conducerii. Nu cred că ar fi un motiv foarte mare de supărare din partea mea dacă se va lua o altă decizie. Eu am răspuns cu informaţiile pe care le deţin şi cu discuţiile concrete cu dl. preşedinte. De aici înainte, ce sondaje se vor realiza, ce analize se vor efectua de consultanţi, ce sfaturi vom primi, dacă să menţinem această candidatură sau nu şi anul viitor, e prematur să răspund acum”, adaugă Firea.

Ea spune că un posibil candidat al PSD la PMB ar putea fi Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4 al Capitalei. Ministrul Gabriela Firea a demisionat, în urma scandalului provocat de dezvăluirile legate de azilele din Ilfov. Anterior, Marius Budăi a demisionat din funcţia de ministru al Muncii.