Gabriela Firea s-a dus să-i ceară explicaţii lui Clotilde Armand pentru tăierea finanţării a patru spitale din Sectorul 1. „Vom merge inclusiv în justiţie, dacă nu vom putea opri această decizie aberantă”

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, a vrut să participe la şedinţa Consiliului Local Sector 1 pentru a cere anularea deciziei prin care a fost tăiată finanţarea pentru patru spitale. Nu a putut face acest lucru pentru că au absentat consilierii PNL, USR PLUS şi PMP. Prim vicepreşedintele PSD a anunţat că va face o plângere la Prefectura Capitalei şi va apela şi la instanţă pentru a revoca hotărârea.

08 feb. 2021, 12:59
Gabriela Firea s-a dus să-i ceară explicaţii lui Clotilde Armand pentru tăierea finanţării a patru spitale din Sectorul 1. „Vom merge inclusiv în justiţie, dacă nu vom putea opri această decizie aberantă”
Sursa Foto: Mediafax FOTO

Gabriela Firea a precizat că la şedinţa Consiliului Local Sector 1 au participat doar 9 consilieri PSD pentru că „ceilalţi consilieri din partea PNL, USR PLUS şi PMP au absentat”

„Consider că este o laşitate să nu participi la o şedinţă în care se dezbate un subiect atât de importat şi anume revocarea unei hotărâri monstroase prin care s-a tăiat finanţare a patru mari spitale din Capitală – Floreasca, Grigore Alexandrescu, de Urgenţe Olftamologice şi de Mari Arşi. Am vrut să dăm ocazia colegilor consilieri de la PNL, USR PLUS şi PMP, să ia atitudine faţă de această atitudine doamnei primar de la Sectorul 1 şi anume de lăsa din aer din punct de vedere financiar patru mari spitale din Capitală.

Nu s-au prezentat. Secretarul Primăriei Sectorului 1 a constata lipsa cvorumului. Ne pare foarte rău că acesta este răspunsul consilierilor PNL, USR PLUS şi PMP faţă de cetăţeni faţă de cei care i-au votat. Faptul că nu s-au prezentat la şedinţă arată nu doar laşitate, ci şi lipsă de respect faţă de cetăţeni,”, a precizat Gabriela Firea, într-o declaraţie transmisă live pe Facebook.

Citeşte şi: Noi tăieri de fonduri la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand a reziliat abonamentele de telefon pentru cei de la Administrația Unităților de Învățământ Sector 1

Fostul primar al Capitalei a propus anularea proiectului prin care Primăria Sectorului 1 a tăiat finanţarea pentru patru spitale, însă „nu s-a putut prin neîndeplinirea cvorumului de şedinţă”.

„Mergem mai departe. Consilierii PSD vor depune la Secretariatul PMB şi la CGMB un proiect de hotărâre prin care dorim să fie preluate toate aceste patru spitale în administrarea Primăriei Capitalei prin ASSMB deoarece acestea nu se pot susţine financiar singure. Nu pot să fi lăsat de izbelişte.

Primarul general a scris pe Facebook că o declaraţie ambiguă prin care arată o lipsă crasă de responsabilitate faţă de cetăţeni şi o lipsă de empatie. Acest lucru este cel mai îngrozitor. Este lucrul cel mai dureros care arată că nu le pasă de oameni”, a precizat senatorul PSD.

De asemenea, Gabriela Firea a spus că vor fi adresate plângeri la Prefectura Capitalei şi în instanţă împotriva deciziei luate de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

„Colegii consilieri locali de la Sectorul 1 au semnat cu toţii plângere prelabilă care merge la Prefectul Capitalei, la domnul Berbeceanu. Aşteptăm din partea domniei sale o reacţie la aceste documente. Vom merge în continuare cu toate acţiunile inclusiv în justiţie, dacă nu vom putea opri această decizie aberantă a doamnei primar de la Sectorul 1”, a spus Firea.

Citeşte şi: Clotilde Armand, reacţie furibundă după atacul lansat de Gabriela Firea şi Dan Tudorache: Primul n-a făcut nimic, iar al doilea s-a jucat cu diamantele până l-au luat procurorii DNA

Gabriela Firea s-a dus să-i ceară explicaţii lui Clotilde Armand pentru tăierea finanţării a patru spitale din Sectorul 1. „Este un nonsens”

„Nu înţelegem unde vor merge acei bani, aşa zişi economisiţi. Este un nonsens ce s-a spus în acest week-end şi anume că vor avea grijă la alcătuirea bugetului pe anul în curs să stabilească sume pentru sănătate. E o minciună!

În corpul proiectului votat săptămâna trecută au spus foarte clar că vor să se derobeze de sarcinile financiare privitoare la cele patru spitale. Dacă vor să nu mai aibă aceste sarcini, practic înseamnă că îşi iau mâna din punct de vedere financiar de pe aceste patru spitale. Sunt minciuni.

E de neînţeles! Bursele şcolare se taie. Finanţarea pentru spitale se taie. Cu ce mai rămânem?”, a mai afirmat Firea.

Prim vicepreşedintele PSd a subliniat că Primăria Sectorului 1 are cel mai mare buget şi nu ar trebui să aibă probleme financiare.

„Nu a anunţat nimeni că este o problemă bugetară la Sectorul 1. Este cel mai mare buget pe care îl are o Primărie de sector. Nu renunţăm nici la acţiunea în contencios administrativ la Tribunalul Bucureşti. Mergem mai departe: Prefectură, Tribunalul Bucureşti. Nu putem să-i abandonăm pe bucureşteni şi să lăsăm aceste patru spitale ca şi cum ar fi nişte unităţi de producţie, nişte hale industriale care produc şi fac profit. Nu se poate aşa ceva! Sănătatea trebuie susţinută!”, a afirmat Firea.

La rândul său, deputatul PSD Daniel Zamfir a acuzat-o pe Clotilde Armand că lasă spitalele de izbelişte.

„Prin această hotărâre, lasă spitalele de izbelişte. Nu le transferă Primăriei Capitalei, ci în corpul hotărârii se specifică foarte clar că acele spitale vor rămâne să se autogospodărească. Nu la Primăria Capitalei, nu la Primăria de sector, ci pur şi simplu rămân să se autofinanţeze, ceea ce este practic imposibil.

Este vorba despre rea-voință şi de un plan clar de a renunţa la acest tip de finanţări şi a merge către finanţările dragi celor de la USR şi mă refer la aceste proiecte de consultanţă. N-am nicio îndoială că renunţarea la acest tip de finanţare, finanţarea către spitale, se va duce către zona de consultanţă, ceea ce, din punctul nostru de vedere, nu vom lăsa să se producă”, a explicat Zamfir.