Gabriela Firea se întoarce în conducerea PSD după autosuspendarea cauzată de scandalul ”azilelor groazei”

Gabriela Firea și-a reluat rolul în Partidul Social Democrat, după o perioadă de autosuspendare în urma scandalului "azilelor groazei", care a dus și la demisia sa din Guvern.

06 nov. 2023, 13:17
Gabriela Firea se întoarce în conducerea PSD după autosuspendarea cauzată de scandalul ”azilelor groazei”

În cadrul ședinței conducerii PSD de luni, oficialii partidului au constatat că auto-suspendarea Gabrielei Firea a expirat, potrivit unor surse din partid.

În luna iulie, Gabriela Firea luase decizia de a demisiona din funcția de ministru al Familiei, în urma controversei „azilelor groazei”. Concomitent, ea alesese să se retragă temporar din funcțiile de conducere din cadrul filialei PSD București și din Comitetul Executiv Național al PSD.

Suspendarea sa din fruntea partidului urma să se încheie în octombrie, ceea ce i-a determinat pe liderii partidului să recunoască oficial, luni, revenirea Gabrielei Firea în funcțiile de conducere din cadrul partidului, potrivit Digi 24. Firea deține funcția de prim-vicepreședinte în PSD și este președintele filialei București a partidului.

Citește și: Marcel Ciolacu le-a pus gând rău bombardierilor: „Și șmecheria trebuie să aibă o măsură”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a confirmat recent că Gabriela Firea rămâne candidatul desemnat al PSD la Primăria Capitalei.

„Este posibil ca doamna Firea (să candideze la Primăria Capitalei -n.r.). În acest moment nu există altă decizie în interiorul partidului ca să fie un alt candidat. Se fac sondaje, se fac măsurători. Să fim corecţi: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. Deci, nu a avut nicio legătură cu azilele groazei”, a afirmat Ciolacu, întrebat dacă Gabriela Firea candidează la Primăria Capitalei.

Citește și: Victor Ciutacu îl învață pe Ciolacu cum să rezolve scandalul banilor cash după ce a fost părăsit de Ciucă: ”Are o singură soluție să iasă cumva din belea. Îl cheamă la el pe Boloș și-i transmite scurt”

Tot luni, în ședința Consiliului Național al PSD s-a adoptat o primă decizie privitoare la alegerile europarlamentare. Mihai Tudose va conduce prima campanie electorală din 2024.

Mihai Tudose a primit un vot în unanimitate pentru a deveni șeful campaniei la alegerile europarlamentare.

De asemenea, în interiorul PSD se vorbește tot mai insistent despre faptul că Mihai Tudose va fi cel care va deschide lista PSD la alegerile europarlamentare.

Cum ar putea arăta lista PSD pentru europarlamentare:

1. Mihai Tudose

2. Carmen Orban

3. Victor Negrescu

4. Claudiu Manda

5. Dragoş Benea

6. Maria Grapini

7. Doina Teodorovici / Marius Budăi

8. Dan Nica / Rovana Plumb

9. Lavinia Şandru / candidat PUSL

10. Corina Creţu