Gabriela Firea şi-a depus candidatura: Rezultatele se vor vedea peste câteva luni

Gabriela Firea și-a depus miercuri candidatura la Primăria Capitalei. Ea a strâns aproape 30.000 de semnături şi a precizat că are buletin de București, chiar dacă locuiește în Voluntari. Gabriela Firea promite rezultate în câteva luni, dacă va câştiga alegerile.

20 apr. 2016, 11:34
Gabriela Firea şi-a depus candidatura: Rezultatele se vor vedea peste câteva luni

„Este o zi importantă pentru mine și sper să fie o zi importantă pentru toți tinerii care așteaptă un viitor mai bun atât pentru țară, cât și pentru București. Sunt convinsă că această campanie electorală trebuie să fie despre tineri, despre viitorul nostru și al lor, despre soluțiile pe care le au toți candidații pentru o viață mai bună în București. Cu ajutorul lui Dumnezeu, al bucureștenilor, pe care sper să-i conving în această campanie electorală, Capitala noastră va arăta cu totul diferit, nu va mai fi atât aglomerată, nu va mai fi atât de plină de mizerie, de poluare, de gropi. Sunt probleme care trenează de ani de zile și care și-ar fi putut găsi rezolvarea dacă în fruntea Primăriei Generale a Capitalei și alături de bucureșteni ar fi fost un primar ambițios, perseverent, deschis dialogului cu toți bucureștenii și cu toate instituțiile, cu reprezentanți de la Bruxelles pentru atragerea de fonduri europene”, a declarat Firea, după depunerea candidaturii.

Ea a adăugat că, dacă va deveni primar, „rezultatele se vor vedea peste câteva luni”, nu peste patru ani, pentru că sunt unele soluții care pot fi aplicate imediat.

„Aglomerația din Capitală este una inacceptabilă pentru anul 2016, este una dintre prioritățile programului meu de guvernare locală. În primul rând, trebuie dezvoltat transportul public. Avem o flotă de 1.000 de autobuze Mercedes din care 30% sunt blocate în parcare, pentru simplul motiv că foștii primari nu au alocat fonduri pentru piese. (…) De asemenea, parcări la intrarea în Capitală, la gurile de metrou”, a susținut Gabriela Firea.

Citeşte şi: Gabriela Firea, candidat la Primăria Capitalei: „Viaţa la bloc este o realitate”

Vicepreședintele PSD a spus că îndeplinește condițiile legale privind candidatura la Capitală, pentru că are buletin de București.

„Am venit acum 25 de ani în Capitală, am venit pentru a învăța, pentru a studia la facultate, am rămas pentru a-mi face o carieră în București și, de asemenea, pentru a-mi întemeia o familie. Am domiciliul în Capitală. (…) Soțul meu are buletin de Voluntari, eu am buletin de Capitală, așa cum am avut de peste 20 de ani. (…) Înainte de orice căsătorie mi-am făcut primul buletin de București când lucram la Radio Contact și condiția nu a fost aceea că m-am căsătorit pentru buletin de București, potrivit unui celebru film. Erau fete care se căsătoreau pentru buletin, la mine nu a fost cazul”, a arătat Firea.

Întrebată dacă soțul său, Florentin Pandele, primar la Voluntari, va candida pentru un nou mandat, Gabriela Firea a spus că acesta nu a luat încă o decizie și că, atunci când o va lua, o va anunța el.

„Probabil până la termenul-limită, și anume marțea viitoare, va lua o decizie și o va anunța el. În momentul în care ne-am căsătorit eu eram deja o persoană publică, cunoscută în România, ați spune dumneavoastră cu bune și cu rele, nimeni nu este perfect, și dumnealui la fel, era foarte cunoscut. Prin urmare avem un destin comun în privința familiei, (…) dar profesional cred că suntem fiecare pe drumul nostru”, a afirmat candidata PSD, care a subliniat că nu este o persoană care poate fi manipulată, iar Voluntariul se află în top 10 orașe din România care au știut să atragă fonduri europene.