Gabriela Firea speră ca parada de Ziua Naţională a României să fie organizată la Arcul de Triumf

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că speră ca, de 1 Decembrie, lucrările de reabilitare de la Arcul de Triumf să fie finalizate şi să se poată defila de Ziua Naţională pe sub edificiu.

06 oct. 2016, 19:27
Gabriela Firea speră ca parada de Ziua Naţională a României să fie organizată la Arcul de Triumf

Am preluat un contract controversat. Este vorba despre o asociere de firme de construcţii, Romconstruct şi UTI. Din nefericire, chiar liderul asocierii, Romconstruct are nişte probleme financiare. Are câteva conturi poprite şi nu mai poate să primească finanţare de la Primăria Capitalei. Am avut mai multe discuţii şi s-a schimbat practic componenţa acestei asocieri de construcţii. S-a găsit o soluţie. Cred că, până la sfârşitul anului, în ciuda conflictului deschis între consultant şi asocierea de constructori vom putea depăşi aceste impedimente şi să se poată defila de 1 Decembrie sub Arcul de Triumf. De fapt, obiectivul de investiţii este aproape gata. Se fac probe în acest moment„, a declarat, joi, Gabriela Firea la Digi24.

Cu referire la construcţia unei săli polivalente în Capitală, Firea a arătat că, în acest moment, construcţia acesteia este blocată de o serie de probleme juridice.

Este vorba despre două companii, Strabag şi Astaldi. Până la urmă se va clarifica care dintre aceste companii va face lucrarea, şi se va da ordinul de execuţie. Sperăm ca într-o perioadă scurtă de timp să se întâmple acest lucru. Există termen curând, deci în câteva zile. Ar trebui ca, până la sfârşitul anului să se semneze ordinul de execuţie. Cu toţii ne-am dori să putem să inaugurăm, în acest mandat, o sală polivalentă„, a completat Gabriela Firea.

Citeşte şi Firea: Fac apel pentru modificarea legislaţiei care prevede furnizarea căldurii după trei zile de temperaturi sub 10 grade