Gabriela Firea spulberă Guvernul Cîţu. „Au înghețat pensiile și salariile, dar degeaba. Avem și inflație și creștere a prețurilor de consum!”

Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, susţine că rezultatul unui an şi jumătate de guvernare de dreapta se traduce în "mai puţini bani în buzunar pentru fiecare român". Fostul edil al Capitalei a avertizat că preţurile de consum în luna februarie 2021 sunt mai mari decât în anul predecent.

12 mart. 2021, 11:19
Gabriela Firea spulberă Guvernul Cîţu. „Au înghețat pensiile și salariile, dar degeaba. Avem și inflație și creștere a prețurilor de consum!”

Gabriela Firea susţine că Executivul condus de Florin Cîţu a luat măsuri care au dus la creşterea preţurilor, ceea ce se traduce printr-o diminuare a veniturilor. Senatoarea PSD a criticat în termeni duri decizia guvernanţilor de a îngheţa pensiile şi salariile pe fondul crizei generate de pandemia de COVID-19.

„Mai putini bani in buzunar pentru fiecare român : acesta este rezultatul unui an si jumatate de guvernare “de dreapta”. Cât am guvernat, am fost acuzați că am generat inflație din cauza creșterii veniturilor populației (când, de fapt, inflația a fost generată de prețurile reglementate, energie, combustibil)!
Acum, ei au înghețat pensiile și salariile, dar, degeaba, avem și inflație și creștere a prețurilor de consum!
Potrivit Institutului Național de Statistică, preţurile de consum, în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, au crescut cu 3,2%!
Deci cum e mai bine: să crească prețurile, dar și veniturile sau să crească prețurile, iar veniturile să scadă!?”, a scris senator PSD Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeşte şi: Preţurile la benzină şi motorină, în creştere. Avertismentul benzinarilor: „Până la toamnă s-ar putea să ajungem la 7 lei pe litru”

Carburanţii au devenit tot mai mulţi, după ce cotaţiile la benzină şi motorină au crescut cu 6% într-o singură lună. Şoferii resimt cel mai mult acest lucru pentru că vor trebui să scoată din buzunar cel puţin 10 lei în plus pentru un plin de 50 de litri. Mai mult, reprezentanţii benzinarilor susţin că vom ajunge să plătim 7 lei pentru un litru de combustibil de calitate superioară.

În ultima lună, preţurile la benzină şi motorină sunt în continuă creştere. Cel mai ieftin litru de benzină în Capitală este de 5 lei şi 20 de bani, la o staţie de alimentare de pe Şoseaua Alexandriei. La polul opus, cel mai scump litru de benzină se vinde cu 5 lei şi 57 de bani, conform Antena3.

Şi motorina s-a scumpit. În 2020, un litru de diesel costa 5 lei şi 10 bani. Acum, pentru acelaşi combustibil, şoferii plătesc 5,3 lei pe litru. Astfel, un plin ajunge să coste chiar şi cu 10 lei mai mult.

Citeşte şi: Florin Cîțu renunță la mașină și vine pe jos la Guvern: Dacă ninge, îmi iau o geacă”