CORONAVIRUS. Gabriela Firea: „Testarea în masă este blocată în Bucureşti. La nivelul altor judeţe văd că se poate”

Gabriela Firea a declarat la începutul şedinţei de Consiliu General de joi că testarea în masă pentru depistarea coronavirusului, prin folosirea testelor rapide, este blocată la nivelul Bucureştiului. Potrivit primarului Capitalei, lipsește aprobarea MInisterului Sănătății și a DSP-ului. Firea a mai precizat că în alte județe această testare a fost permisă, dar în București nu.

30 apr. 2020, 08:21
CORONAVIRUS. Gabriela Firea: „Testarea în masă este blocată în Bucureşti. La nivelul altor judeţe văd că se poate”

Primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, că se vorbeşte că ar exista interese în spatele încercării de testare a populaţiei, precizând că cine ştie că sunt asemenea interese să meargă la Parchet, să meargă la DNA, nu să facă declaraţii la televizor.

„Noi ne-am dorit ca acest proiect să se realizeze, avem testele necesare, personalul medical pregătit, punctele unde să se realizeze testări, din păcate blocada există. Ceea ce este interzis în București, este permis în alte municipii, DSP-urile din alte județe colaborează cu administrația locală, avizează aceste testări, iar din păcate, ce este permis îl alte județe, în București este blocat. Dacă de pe 15 mai se anunță anumite măsuri de relaxare, ar trebui să se relaxeze și modul de a gîndi a anumitor autorități și să înțeleagă că noi venim în sprijinul cetățenilor. Este păcat că noi suntem în continuare blocați de birocrație și de persoane care nu înțeleg că am trecut în altă etapă.

Au comandat teste, inclusiv au aprobarea DSP-urilor, DSP Alba, care a avizat proiectul Consiliului Județean care a aprobat testarea populației”, a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei spune că în cazul în care sunt interese comerciale și cineva cunoaște acest lucru, persoana respectivă să facă plângere la DNA.

„Am auzit că se vorbește despre interese, poate sunt, dar acelea sunt atribuțiile altor instituții ale statului, iar dacă cineva știe că există interese comerciale, financiare, să se ducă la parchet și la DNA să facă plângere”, a mai precizat Firea.

Primarul Gabriela Firea a anunțat că Primăria Capitalei și Primăriile de Sector au achiziționat 20.000 de teste rapide, plus o donație de 6.000 de teste rapide pentru medici donate de o companie privată.

Citeşte şi Primaria Capitalei deschide patru cabinete stomatologice pentru urgenţele copiilor VIDEO