Gabriela Firea, un nou atac la Carmen Dan: Evacuarea pieţei în 10 august a fost coordonată de doamna ministru

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune pentru prima dată că Ministrul de Interne Carmen Dan a coordonat intervenția Jandarmeriei din data de 10 august.

09 sept. 2018, 12:39
Gabriela Firea, un nou atac la Carmen Dan: Evacuarea pieţei în 10 august a fost coordonată de doamna ministru

Gabriela Firea a explicat cum au stat lucrurile în ziua de 10 august, când a avut loc protestul diasporei din Piaţa Victoriei.

„Doamna Dan a vrut să se spele pe mâini şi-a luat concediu, a plecat chipurile în concediu. A fost toată ziua în minister până dimineața. Evacuarea a fost coordonată de reprezentatul Jandarmeriei care se afla în Piață și de doamna ministru. Îmi pare rău că s-a ajuns aici, nu am avut agendă dublă. Cred că a fost și domnia sa împinsă în această situație de domnul Dragnea și îmi pare rău că s-a ajuns aici. Am avertizat-o că nu e ok să paseze răspunderea către doamna prefect”, a declarat Gabriela Firea.

 

Nu este prima dată când primarul Capitalei lansează acuzaţii la adresa ministrului de Interne. Gabriela Firea a explicat, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, de ce a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan. Primarul Capitalei a spus că ministrul a încercat să paseze răspunderea pe prefectul Speranța Cliseru, incriminând-o implicit pe ea.

„Am vorbit ieri cu doamna comisar Corina Crețu, care mi-a povestit o discuție în care comisarii europeni și-au exprimat îngrijorarea față de evenimentele politice din România, mai ales față ce s-a întâmplat pe 10 august. Mi-a dat voie să transmit în CEx aceste îngrijorări și că este posibil ca pe 18 septembrie, în discursul său, Juncker să facă referire și la situația din România, o situația deloc confortabilă pentru țara noastră. În acest context, ca primar general am subliniat faptul că pentru ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, o parte din vină o poartă și coordonatorul MAI, care a încercat să paseze răspunderea pe prefectul Capitalei, incriminându-mă pe mine, pentru că a lucrat cu mine. Am zis că nu este corect ca țara să sufere din cauza erorilor de coordonare ale doamnei ministru”, a explicat Gabriela Firea.

Carmen Dan, reacţie la acuzaţiile Gabrielei Firea: MAI nu se va implica în disputele politice

Edilul Capitalei spune că ministrul de Interne nu a răspuns la problemele pe care le-a ridicat în ședința CEx PSD.

Firea a relatat și un moment în care Carmen Dan a scos mai multe hârtii care conțineau SMS-uri printate, discuții purtate între prefectul Speranța Cliseru și persoane din minister. „Doamna ministru a venit cu mesaje printate, de pe WhatsApp, cu discuțiile dintre doamna prefect și persoane din minister. Am întrebat-o dacă ne spionează, dacă ne ascultă convorbirile. Are o problemă personală cu mine și cu doamna prefect, a jignit-o pe doamna prefect”, a spus Firea.