Gabriela Firea, un nou atac la primarul Nicuşor Dan: De şapte luni, adulţii cu dizabilităţi din Bucureşti nu au mai primit cei 500 lei la care au dreptul legal

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, îl critică din nou pe primarul Capitalei, Nicuşor Dan. De această dată, Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că nu a mai acordat, de şapte luni, adulţilor cu dizabilităţi din Bucureşti, cei 500 lei la care au dreptul legal, şi sunt în pericol şi cei 1.000 de lei pentru copiii cu dizabilităţi.

03 dec. 2021, 10:50
Gabriela Firea, un nou atac la primarul Nicuşor Dan: De şapte luni, adulţii cu dizabilităţi din Bucureşti nu au mai primit cei 500 lei la care au dreptul legal

Gabriela Firea scrie că 3 decembrie marchează, pentru întregul mapamond, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

„3 decembrie marchează, pentru întregul mapamond, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient în legătură cu dificultățile acestor persoane, pentru care lucruri simple sunt imposibile. Ziua în care putem realiza că ei, adulți sau copii, au nevoie constantă de sprijinul, respectul și solidaritatea noastră.

România suferă la acest capitol. Mai sunt paşi de făcut astfel încât accesul la educaţie, sănătate, integrare profesională sau garantarea egalităţîi de şanse să le fie asigurate. Cu atât mai importantă este apărarea oricărui drept obţinut, a oricărui beneficiu ce poate aduce o îmbunătăţire în viaţa lor”, spune ministrul Familiei, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: „Pasajul Unirii și toată zona din Piața Unirii sunt în pericol de prăbușire”. Avertismentul lansat de Gabriela Firea!

Gabriela Firea critică ”atitudinea Primarului General, Nicuşor Dan, care a tăiat la jumătate stimulentul lunar acordat adulţilor cu dizabilităţi din Bucureşti”, despre care spune că  este ”revoltătoare şi de neînţeles”.

”Am sperat, alături de cei aproape 55.000 bucureșteni aflați în această situație că, totuși, Primarul General se va răzgândi. Sau cā va înțelege că decizia sa este ILEGALĂ, în condițiile în care acordarea acestui drept este votată de Consiliul General al Municipiului București, la propunerea mea ca primar.

Și că va respecta măcar legile în vigoare, care îl obligă să asigure plata INTEGRALĂ a stimulentului pentru adultii cu dizabilitati.

Dacă nu știe, îi spun lui Nicușor Dan că nu toți oamenii au norocul să trăiască din sponsorizări grase și din consultanță dată unor rechini imobiliari. Pentru cei 55.000 de oameni, sprijinul financiar de 500 de lei pe lună însemna medicamente, terapii sau, poate, pâine pe masă…
Am sperat degeaba! De 7 luni, adulții cu dizabilitati din București nu au mai primit cei 500 lei la care au DREPTUL LEGAL!

Da, ați citit bine, DE 7 LUNI!

Este momentul ca Nicușor Dan să nu-și mai bată joc de oamenii în nevoie, să renunțe la aroganța cu care vorbește despre persoanele cu dizabilități, care, în opinia sa, primesc “pomeni””, spune Gabriela Firea.

Citeşte şi: Gabriela Firea: Toţi copiii să beneficieze de educaţie sanitară, chiar şi cu noţiuni de sexualitate, cu acordul familiei

”Şi cei 1000 de lei pe care, că primar, i-am propus şi acordat copiilor cu dizabilităţi din Bucureşti sunt în pericol, pentru că, în multe ocazii, noul primar de dreapta spune că sunt cheltuieli exagerate şi nejustificate. Sper să nu îndrăznească să reducă şi această suma sau să o taie, că în cazul adulţilor! Trebuie să respecte legea şi să îşi îndeplinească atribuţiile ce îi revin, în calitate de Primar General. Astăzi, mai mult că oricând, trebuie să demonstreze un minim respect faţă de aceste persoane şi să arate că are, poate, puţîn suflet… Măcar astăzi…”, mai spune Gabriela Firea.