Primarul general Gabriela Firea a anunţat DATA la care vor fi finalizate lucrările la Arcul de Triumf

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, verifica stadiul lucrarilor la Arcul de Triumf. Firea vrea sa se asigure că lucrările se vor finaliza în timp util pentru ca Parada Militară de Ziua Națională să poată fi organizată la Arcul de Triumf. 

07 nov. 2016, 11:54
Primarul general Gabriela Firea a anunţat DATA la care vor fi finalizate lucrările la Arcul de Triumf

Primarul general Gabriela Firea a anunţat că pe 25 noimebrie monumentul istoric va fi gata şi va reintra în circuitul turistic al Capitalei.

„De 4 luni jumate de cand sunt primar, m-am ocupat zi de zi de acest monument ăt ca nu se mai lucra sau se lucra foarte putin..Am pus la aceeasi masa constructorul, consultantul, proiectantul… aveau punte de vedere diferite, dar cu echipa de specialisti am reusit sa dam la o parte aceasta bariera. Constructorul ne-a asigurat ca pe 25 noiembrie santierul va fi finalizat”, a declarat Gabriela Firea. 

Pană la momentul finalizării lucrărilor, mai trebuie făcute mici finisaje precum repunerea pavelelor de sub monument.

Investiţia de consolidare a Arcului de Triumf se ridică la 7,6 milioane de euro, o bună parte din bani venind de la Uniunea Europeană. 

Arcul de Triumf va fi, după finalizarea lucrărilor, pregătit pentru un cutremur şi de 8 grade. Sub monument au fost montati in timpul lucrarilor izolatori şi amortizori antiseismici, care in cazul unui cutremur puternic vor face ca Arcul de Triumf sa ramana in picioare. 

Arcul de Triumf va găzdui in acest an, aşa cum se obisnuia, parada de 1 Decembrie.