Gabriela Firea: Victor Ponta susţine ţările din Estul Europei la ONU

Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD, a declarat că Victor Ponta susţine ţările din Estul Europei la ONU.

26 sept. 2014, 10:13
Gabriela Firea: Victor Ponta susţine ţările din Estul Europei la ONU

„În discursul pe care l-a susținut în fața Adunării Generale a ONU, premierul Victor Ponta a reafirmat susținerea României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor țărilor și respinge orice formă de presiune externă asupra statelor din estul Europei, cu referire specială la Republica Moldova. Mai mult, Victor Ponta a vorbit și despre necesitatea ca Republica Moldova, Ucraina și Georgia să își continue parcursul european.

Este important ca toți candidații la alegerile prezidențiale din acest an să înțeleagă mizele situației regionale și sunt îngrijorată de modul în care domnul Iohannis se exprimă, în acest context, cu privire la independența energetică a României. Dânsul consideră că România nu trebuie să urmească acest obiectiv.

Discursul de la ONU a confirmat obiectivul lui Victor Ponta, ca România să devină un stat important în regiune, dar și sprijinul pentru Republica Moldova. Acest sprijin a fost demonstrat nu doar prin vorbe, ci și prin fapte, prin construcția gazoductului Iași-Ungheni, prin realizarea centrului SMURD de la Bălți, prin finanțarea lucrărilor de modernizare a mai multor grădinițe, prin donarea de ambulanțe și microbuze școlare, și alte măsuri menite a arăta moldovenilor că România este alături de ei.

La ONU, primul-ministru a demonstrat încă o dată că România știe cine îi sunt prietenii și că apartenența la NATO și UE este extrem de importantă pentru țara noastră”, a precizat Gariela Firea.