Gabriela Firea vrea să preia Centura Capitalei de la Guvern: Avem surse de finanţare

Primarul general al Bucureştilor, Gabriela Firea, a declarat că poartă discuţii cu reprezentanţii Guvernului pentru ca primăria Capitalei să preia construcţia şoselei de centură a oraşului, pentru finalizarea acesteia fiind posibilă recurgerea la împrumuturi de la instituţii financiare internaţionale.

26 feb. 2017, 20:19
Gabriela Firea vrea să preia Centura Capitalei de la Guvern: Avem surse de finanţare

Gabriela Firea a spus că a discutat cu vicepremierul Sevil Shhaideh şi cu ministrul Transporturilor pe tema priorităţilor municipalităţii Capitalei în domeniul infrastructurii de transport. „Am găsit deschidere totală la Guvern şi discutăm ca acest obiectiv important (şoseaua de centură – n.red.) să fie preluat la Primăria Capitalei„, a precizat Firea.

Primarul a afirmat că finanţarea finalizării centurii Capitalei nu reprezintă o problemă. „Finanţare cu siguranţă vom avea, atât din resurse proprii, cât şi din alte fonduri. M-am întâlnit cu reprezentanţii mai multor instituţii financiare internaţionale şi suntem solvabili. Vin să ne ofere bugete pentru proiecte pentru că nu avem un grad mare de îndatorare. Sigur, dorim să negociem ca să nu lăsăm datorii mari la Primăria Capitalei şi să găsim dobânzi avantajoase„, a spus Gabriela Firea.

Citeşte şi Gabriela Firea: PUG, Legea Capitalei şi Legea faţadelor vor schimba aspectul Bucureştiului

De asemenea, Firea a discutat cu Liviu Dragnea despre adoptarea de către Parlament a unei Legi a Capitalei şi zonei limitrofe. „Este de acord în totalitate, mai ales că a fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale să avem şi noi, ca orice capitală europeană, o lege proprie, dedicată care să stabilească modul de organizare al Capitalei şi al zonei limitrofe„, a mai declarat Gabriela Firea.