Fosta soţie a lui Nicolaescu: Dana a procedat corect. Îmi pare rău că a trecut prin acest calvar

Gabriela Nicolaescu, fosta soţie a lui Sergiu Nicolaescu, a vorbit despre moartea acestuia şi despre faptul că şi ea îi cunoştea dorinţa de a fi incinerat. Mai mult, aceasta a precizat că îi pare rău pentru Dana că a trecut printr-un asemenea calvar şi că o admiră pentru decizia pe care a luat-o în ceea ce priveşte respectarea dorinţei lui Sergiu Nicolaescu.

07 ian. 2013, 15:51
Fosta soţie a lui Nicolaescu: Dana a procedat corect. Îmi pare rău că a trecut prin acest calvar

„Cred că merită un mare respect şi cred că îl şi are din partea majorităţii. Iubirea spectatorilor şi a celor care au lucrat cu el cred că există treaba asta. E multă lume în asentimentul meu. El a fost un om care a ţinut la toţi cei cu care a lucrat şi i-au stat alături în munca sa. Pentru el asta a fost foarte important în viaţă. Munca lui a fost numărul 1 şi s-a dedicat întru totul cinematografiei„, a declarat, la Antena 3, Gabriela Nicolaescu, fosta soţie a lui Sergiu Nicolaescu.

Aceasta a mai precizat că ştia de dorinţa regizorului de a fi incinerat şi în special de a nu fi descoperit în sicriu.

„Nu au fost prea dese discuţiile. Nu era un tip care să se gândească. Era realist şi şi-a exprimat punctul de vedere pe care l-am agreat şi de care aş fi ţinut cont, dacă eram eu sau se întâmpla. Mi–a spus clar că nu vrea să îl privească lumea în coşciug, deci să nu fie descoperit, ci să fie reprezentat printr-o fotografie. La vremea respectivă mi-a sugerat fotografia de comisar, cu pălăria pe cap şi-aşa mai departe. A dorit să fie incinerat şi atunci nu era o expresie vehementă, impusă, dar s-a gândit la incinerare clar„, a spus Gabriela Nicolaescu.

În ceea ce priveşte decizia pe care a luat-o Dana cu privire la înmormântarea regizorului, Gabriela Nicolaescu a adăugat: „Nu sunt în măsură eu să comentez decizia ei. A procedat corect şi o admir pentru asta. Îmi pare foarte rău că a fost hărţuită şi că a trecut prin acest calvar. Şi îmi pare rău că oamenii nu au fost adevaraţi credincioşi. Nu au fost pioşi şi umili în faţa morţii şi în faţa ultimului drum al acestui om mare, care merită mult mai mult decât ce s-a arătat şi exprimat în ultimele zile„.

Citeşte şi Sora lui Sergiu Nicolaescu: Mă simt ameninţată. Le voi cere daune pretinşilor fii ai lui Sergiu