Gabriela Szabo, despre tragediile din viaţa ei. „Şi mama, şi tata mi-au murit în braţe!”

Gabriela Szabo (45 de ani), președinte al CSM București, a mărturisit că trăiește foarte greu fără părinții săi. Ambii au murit, iar fosta mare atletă îi visează aproape noapte de noapte.

05 ian. 2021, 22:57
Gabriela Szabo, despre tragediile din viaţa ei. „Şi mama, şi tata mi-au murit în braţe!”

Gabriela Szabo a avut cu părinţii săi o relaţie puternică, iar acum le resimte lipsa. Anul 2020 a fost unul dificil pentru fosta mare sportivă: dincolo de pandemie a venit și moartea mamei sale. Peste toate și infectarea cu Covid-19, dar din fericire fără urmări.

Gabriela Szabo, despre tragediile din viaţa ei

„Am plecat de la 15 ani din familie. De la 15 la 40 de ani îmi vedeam mama o dată pe an. Eu nu am trăit multe lucruri pe care un copil le are în sânul familiei, le-am trăit după ce m-am lasat de sport și când a murit tata, iar mama a locuit cu mine mai mult timp. La peste 40 de ani trăiam lucruri pe care nu le-am trăit la 16 sau 18 ani, să gătesc cu ea, să ne plimbam, să mă preocupe starea ei de bine, niste lucruri normale pentru o familie. Și mama, și tata mi-au murit în brațe, e foarte greu. Chiar aseară i-am visat și mă țineau în brațe. Îi visez foarte des”, a spus Gabriela Szabo la Pro Sport LIVE.

Fosta mare atletă n-a avut simptome după ce a contactat Covid-19: „Soțul, fiind antrenor, se testa la 2-3 săptămâni, pentru că avea nevoie că să intre în baza sportiva. Vineri a făcut, sâmbăta i-a ieșit OK, marți nu s-a mai simțit bine și a fost miercuri pozitiv, iar joi, eu. Daca el nu și-ar fi făcut, eu nu aș fi știut că am COVID. Am respectat protocolul medical, am fost testata la plămâni. Am început să facem mișcări și asta a fost foarte bine, poți face imunizare prin mișcare. Am respectat strict ce spun protocoalele medicale. Probabil că mă voi vaccina. Nu am auzit momentan de reacții adverse. Vor fi, cu siguranță. Mai durează până ne vaccinam noi, populația, dar de principiu da, nu cred că nu m-aș vaccina eu, am toate vaccinele, din copilărie până în prezent”.

Gabriela Szabo a priomit în 1999 titlul de „Atleta Anului” din partea IAAF (forul atletic internaţional) şi „Sportiva Anului în lume”, din partea APSM (Asociaţia Presei Sportive Mondiale), după ce a cucerit trei titluri mondiale în trei probe diferite – la 5.000 m în aer liber, la Sevilla (Spania), la 1.500 m şi 3.000 m în sală, la Maebashi (Japonia). În 2000 a devenit campioană olimpică în proba de 5.000 m, la Sydney.