Gabriela Szabo, întâlnire importantă cu ministrul finanţelor. Prioritară e atragerea investitorilor în sport

Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, a avut joi o întâlnire cu ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, pe tema proiectului de modificare a codului fiscal. Gabriela Szabo a susţinut în cadrul şedinţei nevoia unor soluţii clare cu privire la încurajarea mediului privat de a susține sportul și activităţile sportive.

05 feb. 2015, 16:57
Gabriela Szabo, întâlnire importantă cu ministrul finanţelor. Prioritară e atragerea investitorilor în sport

„Rolul nostru, în calitate de reprezentanţi ai administraţiei centrale, este să construim punţi între mediul privat şi activitatea sportivă, să facilităm şi să răsplătim implicarea companiilor în proiecte sportive. Aici nu mă refer doar la performanţă, sportul este şi un instrument eficient de integrare socială.

După consultările cu colegii noştri de la Finanţe, avem în vedere începerea unui proces de consultare cu mediul privat. Scopul este găsirea unei soluţii optime pentru a determina companiile private să se implice mai mult în comunităţile locale. Îi mulţumesc domnului ministru Vâlcov şi colegilor dumnealui pentru deschiderea cu care ne-au primit, cred că numai prin colaborare putem găsi soluţii viabile la provocările prezentului”, a declarat Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, după întâlnirea cu ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov.

Ministerul Tineretului şi Sportului urmăreşte actualizarea cadrului normativ al finanţării activităţilor sportive în contextul recomandărilor Comisiei Europene prin Cartea albă a Sportului care este parte a tratatului de la Lisabona.