Tolo.ro: Gabriela Vrânceanu a pus un incompatibil şef peste spitalele din Bucureşti. Primarul Capitalei a ignorat decizia justiţiei

Eduard Armeanu este noul director general interimar care coordonează activitatea celor 19 spitale din Bucureşti, după ce fostul director, Gabriel Botnariu, a participat la alegerile din 11 decembrie și va deveni senator PSD.

15 dec. 2016, 07:58
Tolo.ro: Gabriela Vrânceanu a pus un incompatibil şef peste spitalele din Bucureşti. Primarul Capitalei a ignorat decizia justiţiei

Eduard Armeanu a fost manager al Spitalului Județean Ilfov, iar acum este noul şef al Administrației Spitalelor, o instituție publică al cărei obiect este coordonare activităţii celor 19 spitale care ţin de Primăria Capitalei.

În afara cheltuielilor operaționale ale celor 19 spitale, directorul Administrației Spitalelor are la dispoziție și propriul buget, în valoare de 291 de milioane de lei, de aproape trei ori decît toate alocările Bucureștiului pentru educație!„, după cum scrie jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blogul său, tolo.ro.

„Craiovean de origine și fost pasionat aspirant al Facutății de Medicină, ”a picat de multe ori admiterea și nu lua mai mult de 3”, susțin foști colegi din Bănie, Armeanu se orientează întîi către PD-L. Mai apoi, pe filiera Mircea Geoană – Marian Vanghelie, el poposește în siajul liniștitor al PSD.

În 2009 ajunge director general la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Poziție importantă peste un buget colosal, de miliarde de euro! Armeanu este omul doi după președintele Casei, Irinel Popescu în acel moment. Pleacă foarte repede, în cîteva luni. Imediat este numit interimar la Spitalul Județean Ilfov și, în 2010, director plin. ”Este perioada în care Armeanu găsește protecție pe plan local la Gheorghe Roman, fost președinte PSD Ilfov”, povestește un angajat al Spitalului Județean. Cum Gheorghe Roman ajunge în celulă, Armeanu sare în barca Pandele-Firea”, mai scrie Cătălin Tolontan.

În data de 14 iulie 2013, ANI l-a găsit pe Eduard Armeanu incompatibil, pentru că este și manager la Spitalul Județean Ilfov, și proprietarul societății comerciale MEDFAM Team SRL care se ocupă de ”asistență medicală generală”.

Pe 23 decembrie 2015 a început perioada în care este declarat incompatibil pentru trei ani, adică până în 23 decembrie 2018. În ciuda acestei sentinţe, Gabriela Firea l-a numit pe Armeanu director administrativ și apoi director general interimar la Administrația Spitalelor. Practic, omul incompatibil cu poziția de manager de spital coordonează 19 spitale.