Gadgeturile care îți reduc factura la energie

Iarna, orice economie la factură este binevenită. Chiar dacă pentru a economisi este nevoie de o mică investiție inițială, amortizarea se face în scurt timp.

21 nov. 2011, 10:38
Gadgeturile care îți reduc factura la energie

Cel mai la îndemână lucru pe care îl poți face ca să economisești, este să nu risipești resursele, fie că este vorba de căldură sau energie electrică. În acest sens, pe piață au apărut tot felul de invovații care te ajută să nu faci risipă, dar să te bucuri de un confort maxim.

Termostatul care se programează singur

Doi foști ingineri al Apple au realizat un termostat cu ajutorul cărora se pot face economii la căldură de până la 30%. Nu numai că se activează prin simpla apăsarea a unor butoane de telecomandă, dar are capacitatea de a memora preferințele utilizatorului și de a regla singur temperatura.

Caloriferul de pe calorifer

Un dispozitiv care se montează pe calorifer reduce factura la căldură, potrivit producătorului, cu până la 30%. De asemenea, este creat astfel încât să încălzească camera în care este montat în jumătate din timpul necesar unui calorifer obișnuit și să elimine pierderile de căldură. Radiatorul folosește un mic ventilator care atrage căldura din calorifer și o distribuie rapid în încăpere. Trebuie dooar să fie montat deasupra sursei de căldură. Prețul este de aproximativ 25 de lire sterline.

Citeşte mai mult pe MONEY.RO