GAFĂ a lui Dacian Cioloş în discursul ţinut în Parlament

Dacian Cioloş a gafat de două ori în discursul din Parlament, d ela votul d eînvestitură, susţinând că mandatul senatorilor şi deputaţilor este de 5 ani, nu de 4 aşa cum este în realitate şi prevede Constituţia.

17 nov. 2015, 14:27
GAFĂ a lui Dacian Cioloş în discursul ţinut în Parlament

După ce Călin Popescu Tăriceanu, dar şi parlamentarii PND au susţinut că guvernul tehnocrat nu face decât să reducă la tăcere Parlamentul, premierul desemnat Dacian Cioloş s-a apărat susţinând că misiunea este a exercita atribuţiile astfel încât „să vadă democraţia întărită”.

În apărarea sa însă, Cioloş a spus de două ori că mandatul parlamentarilor este de 5 ani, nu de 4, aşa cum prevede Constituţia, scrie gandul.info

„Acest guvern nu are obiectiv mai important decât să vadă democraţia întărită în România. E departe de a exercita atribuţiile altfel decât a întări democraţia. Eu nu cred într-o democraţie în care cetăţenii nu cred şi nu se regăsesc. Ei îşi exprimă opinia prin vot, odată la 5 ani. (…) Eu cred că pe parcursul a cinci ani de mandat al parlamentului putem fi receptivi„, a spus Dacian Cioloş.