Gafa anului în Parlamentul Republicii Moldova. S-a ţinut moment de reculegere pentru un scriitor viu

Parlamentul din Republica Moldova a ţinut un moment de reculegere după ce presa a anunţat moartea lui Spiridon Vanghelie. Ulterior, Tatiana Zatîc, ministrul interimar al Sănătăţii, a precizat că acesta este viu și a fost transferat dintr-o secție în alta, starea de sănătate acestuia fiind mai bună, după tratament.

12 mart. 2021, 23:32
Gafa anului în Parlamentul Republicii Moldova. S-a ţinut moment de reculegere pentru un scriitor viu

Moment de reculegere pentru o persoană aflată încă în viață! Gafa de proporții  s-a produs în Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba de un scriitor cunoscut peste Prut, iar momentul a fost posibil din cauza unei știri false, care a apărut pe un site. Parlamentarii au realizat eroarea abia după minutul de reculegere. Iată momentul!

Criză politică în Republica Moldova. Președintele Maia Sandu forţează alegeri anticipate

Președinta parlamentului și-a cerut scuze pentru dezinformare și i-a urat viață îndelungată și multă sănătate scriitorului.- Stimați colegi, sunt nevoită să vă aduc la cunoștință, cu mare regret, că a decedat și marele Spiridon Vanghelie. Vă propun, din păcate, să păstrăm un minut de reculegere.
– Haideți să verificăm oficial, pentru că este o informație contradictorie, sper că noi am greșit și domnul Vanghelie este în viață.
– Doamne Dumnezeule, dă Doamne să fie viu și să trăiască mulți ani înainte!

– Stimați colegi, ne-am grăbit.
– Vin cu o noutate îmbucurătoare, domnul Spiridon Vanghelie este viu, este transferat din secția terapie intensivă în departament, este sub control.
– Stimați colegi, vă rog să fie sancționați inclusiv cei din mass-media care răspândesc știri false.

Președinta parlamentului și-a cerut scuze pentru dezinformare și i-a urat viață îndelungată și multă sănătate scriitorului.

„Să ne ierte domnul Spiridon și să ne bucure mulți ani înainte cu lucrările sale”, s-a repliat președinta Parlamentului, care a explicat că a folosit surse din presă, unde s-a strecurat un fake news, iar ea nu a veridicat informația.

Republica Moldova a ajuns de râsul lumii. E singura ţară din Europa în care nimeni nu a fost vaccinat anti-Covid

Mai mult, scriitorul Spiridon Vangheli a declarat pentru Ziarul de Gardă că este într-o stare stabilă, fiind internat cu Covid-19 în Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”.

Spiridon Vangheli are 88 de ani. El este cunoscut mai ales pentru proza pentru copii, care a fost tradusă în mai multe limbi ale lumii. Printre operele sale se numără „Isprăvile lui Guguță”, „Steaua lui Ciuboțel”, „Pantalonia – țara piticilor”, „Băiețelul din coliba albastră”, potrivit Ziarul De Gardă.