Gafă de proporţii a autorităţilor italiene. Unul dintre românii declaraţi morţi în tragedia de la Genova trăieşte. MAE confirmă

Marian Roșca, unul dintre românii care fusese identificat printre persoanele moarte în urma tragediei din Genova trăiește. Familia bărbatului a oferit declarații cu privire la ceea ce s-a întâmplat, dar și cu privire la starea actuală de sănătate a bărbatului.

15 aug. 2018, 16:15
Gafă de proporţii a autorităţilor italiene. Unul dintre românii declaraţi morţi în tragedia de la Genova trăieşte. MAE confirmă

UPDATE. Informaţia că Marian Roşca trăieşte a fost confirmată de ministerul Afacerilor Externe. „Având în vedere dificultățile majore întâmpinate de autoritățile italiene la identificarea cu exactitate a fiecărei victime implicate în tragicul incident și ca urmare a extinderii demersurilor de verificare a corectitudinii datelor, inclusiv cu sprijinul familiilor cetățenilor afectați, s-a constatat faptul că primul dintre cetățenii români declarat ca decedat de către autoritățile italiene, la data de 14 august 2018, este în viață și este internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova.

Eroarea a fost sesizată în cursul acestei zile, odată cu sosirea familiei care a constatat că trupul neinsufletit prezentat de autoritățile italiene pentru identificare nu era cel al cetățeanului român în cauză.„, se arată într-un comunicat al MAE.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Cumnata lui Marian Roșca, bărbatul român despre care s-a vorbit că ar fi murit în urma prăbușirii podului din Genova spune că autoritățile italiene au informat greșit familia Roșca cu privire la moartea lui Marian Roșca. Bărbatul trăiește, dar este ținut în viață doar de aparate, potrivit spynews.ro.

Sunt cumnata lui Marian Roșca. Marian este în spital și este ținut în viață doar de aparate. Colegul lui, Igor, tată a trei copii, din păcate a decedat. Autoritățile italiene ne-au informat greșit! Cumnatul mai mare, Roșca Ioan s-a deplasat la fața locului pentru a-l recunoaște, însă nu a fost vorba de decesul lui Marian Roșca. Toate informațiile le avem de la Ioan Roșca, cumnatul mai mare. El este în Italia și ne informează și pe noi, acasă” a povestit Roșca Maria, cumnata lui Marian Roșca.

Citeşte şi Pod prăbuşit în Genova: Doi români, confirmaţi printre persoanele decedate. Preşedintele Iohannis transmite condoleanţe

Despre Marian Roșca toată lumea știa că și-a găsit sfârșitul în urma prăbușirii podului din Genova. Bărbatul a reușit să supraviețuiască, așa cum ne-a declarat cumnata lui, dar starea de sănătate pe care o are în acest moment este una critică.

În urma tragediei din Italia, 39 de persoane și-au pierdut viața, căzând în gol de la 100 de metri.


loading...
Partenerii noștri