Gafă de proporţii în Ministerul Sănătăţii. Un medic decedat, pe lista Comisiei Naţionale de Luptă Anti Sida

Incredibil, dar adevărat! Un medic decedat a fost trecut pe lista Comisiei Naţionale de Luptă Anti Sida de la Ministerul Sănătăţii. Ordinul pentru înfiinţarea comisiilor se află în dezbatere publică pe site-ul ministerului.

20 feb. 2015, 09:02
Gafă de proporţii în Ministerul Sănătăţii. Un medic decedat, pe lista Comisiei Naţionale de Luptă Anti Sida

Printre noii membri ai CNLAS se regaseste si Conf. Dr. Dan Duiculescu, unul dintre cei mai mari specialisti infectionisti pe care Romania i-a avut, dar care, din pacate este decedat din martie 2014.

UNOPA afirma ca are un deosebit respect pentru aceasta personalitate a lumii medicale romanesti, care a luptat pentru viata a mii de copii si adulti seropozitivi, de totodata precizeaza ca nu intelege aceasta regretabila eroare.

Numirea are loc in contextul in care in luna decembrie toti membrii CNLAS si-au prezentat demisia, in semn de protest fata de modul in care Ministerul Sanatatii a considerat sa reglementeze activitatea comisiilor consultative ale ministerului.

“CNLAS are un rol foarte important in lupta impotriva infectiei cu HIV din Romania. Din cauza faptului ca aceasta comisie este nefunctionala, pacientii cu HIV nu au acces la medicamentele noi intrate in lista medicamentelor compensate in luna noiembrie 2014. Ne intrebam daca nu cumva Ministerul isi doreste ca aceste comisii sa fie nefunctionale, pentru ca in acest mod niciun pacient din Romania nu a beneficiat pana acum de niciun medicament din cele 23 intrate pe lista de medicamente in luna noiembrie 2014, realizandu-se economii pe spinarea pacientilor”, a declarat Iulian Petre, Director Executiv UNOPA, potrivit formaremedicala.ro.