Gafă de spionaj. Şi-au dat de gol agenţii sub acoperire

Publicat: Marţi, 18 Decembrie 2018 17:14 // Actualizat: Marţi, 18 Decembrie 2018 17:16 // Sursa: romaniatv.net

Albania, membră NATO, și-a deconsiprat agenții sub acoperire din greșeală după ce a publicat mii de note de plată efectuate de serviciul de spionaj către aceștia, scrie bellingcat.com, preluat de hotnews.ro.

Lista plăților a dus la deconsiprarea identității mai multor agenți care acționează în afara țării și în interior, numărul de înmatriculare al mașinilor folosite de spioni și alte detalii sensibile.

Scurgerea de informații a fost publicată inițial în The Independent și dezvăluie detalii legate inclusiv de operațiunile agenției.

Ceea ce s-a întâmplat este cât se poate de simplu. Într-un efort de a crește transparența și de a combate corupția, ministerului albanez de finanțe publică zilnic pe site toate cheltuielile raportate de instituțiile guvernamentale, potrivit ziaruldeiasi.ro

Pe una dintre coloane este specificată instituția despre care este vorba: premier, președinție și alte instituții din țară.

Citeşte şi Putin îşi laudă spionii pentru coordonarea operaţiunilor speciale curajoase

Astfel, plățile serviciului intern de informații, cunoscut cu acronimul SHISH, inclusiv operațiuni și misiuni legate de NATO, au fost publicate.

Scurgerea de informații conținea zeci de agenți operativi regionali și naționali, numele, funcția și datele de identificare a unor agenți, doi dintre ei deținând poziții cheie la cartierul general al NATO din Bruxelles, alții activând în Italia, Grecia, Serbia, Kosovo și Macedonia.

SHISH a dezvăluit chiar și plățile efectuate zilnic către informatori, fiind specificate toate detaliile tranzacției.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8024
RON
24 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H