Gafă incredibilă a pompierilor din Craiova. Au mers la spitalul de pediatrie. Incendiul era la spitalul de Psihiatrie

Gafă incredibilă a pompierilor din Craiova. Două echipaje solicitate să intervină în sprijin la incendiul de la Spitalul de Psihiatrie au greșit adresa. În loc să intervină la la Psihiatrie, pompierii au mers la spitalul de pediatrie. Momentul jenant a fost filmat de locatarii din zonă.

09 mart. 2021, 11:41
Gafă incredibilă a pompierilor din Craiova. Au mers la spitalul de pediatrie. Incendiul era la spitalul de Psihiatrie

Un incendiul a izbucnit luni seara la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, incendiul a fost cauzat de o pacientă aflată la izolare, într-unul din saloanele de la Compartimentul de Primiri Urgențe. Femeia a dat foc unei saltele cu bricheta, iar fumul a ajuns până la etajul unu. Medicul de gardă și doi rezidenți au intrat în panică din cauza fumului dens care venea de la parter. Ei ar fi încercat să se evacueze pe scări, dar nu au putut din cauza fumului, așa că au sărit de la etajul 1, din balconul camerei de gardă.

Niciunul dintre pacienții internați la Psihiatrie nu a avut de suferit, potrivit managerului unității medicale, Anca Tudor. Cei trei medici care au sărit de la etaj au suferit traumatisme uşoare la membrele inferioare, fiind internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Citeşte şi: Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Cadrele medicale s-au aruncat de la etaj

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat o anchetă și vrea să afle cum au acționat medicii de gardă.

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitata, instalațiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalitatii, iar la aceasta unitate sanitară, in toate camerele si pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, dupa ce o pacienta a dat foc unei saltele. Nu exista victime intoxicate cu fum sau avand arsuri. In schimb, trei medici au sarit de la etajul 1, speriati din cauza fumului. Vom declansa o ancheta ca sa verificam de ce pacienta avea o bricheta asupra ei si de ce medicii de garda nu s-au asigurat ca pacienții sunt evacuați pentru a fi preintampinat orice pericol”, a spus Lia Olguța Vasilescu, pe pagina ei de Facebook.

Citeşte şi: Primele imagini de la intervenția polițiștilor din Onești! Cum au intrat oamenii legii în casa groazei