GAFĂ a PNL! Încercând să-l atace pe Ponta, Gorghiu şi Predoiu au dat GRAV cu oiştea în gardul economiei

Publicat: Duminică, 16 August 2015 13:23 // Actualizat: Duminică, 16 August 2015 13:23 // Sursa: romaniatv.net

PNL a făcut sâmbătă una dintre cele mai mari erori ale anului într-un comunicat de presă transmis de Biroul de comunicare. Astfel, partidul Alinei Gorghiu şi a lui Cătălin Predoiu, folosind în mod eronat datele economice despre investițiile străine directe transmise de BNR, au greșit o serie de calcule simple. Gafa este cu atât mai importantă cu cât Gorghiu şi Predoiu au săptămâna viitoare consultări cu celelalte partide politice pe tema Codului Fiscal, unde liberalii vor să discute „pe cifre".

PNL a transmis sâmbătă, 15 august 2015, un comunicat de presă în care îl acuză pe premierul Victor Ponta că „desfășoară, în ultima perioadă, o intensă campanie de manipulare a datelor economice". Pentru a argumenta atacul, formaţiunea Alinei Gorghiu şi a lui Cătălin Predoiu a prezentat o serie de date privind creșterea investițiilor străine directe (ISD) în România în prima jumătate a anului 2015.

Fie din dorința de a informa greșit opinia publică, fie din cauza unei grave necunoaşteri a subiectului abordat, PNL a utilizat toate sumele în LEI când, de fapt, acestea au fost exprimate de către BNR în EURO.

În mod ironic, în timp ce Gorghiu şi Predoiu îl acuză pe Victor Ponta că nu înțelege nimic din raportările BNR, liberalii sunt cei care preiau niște date economice în EURO și le prezintă presei și publicului larg ca fiind în LEI. Mai mult, în tabelul de la finalul comunicatului de presă transmis ieri de PNL există date preluate de la BNR, în care se menționează foarte clar că este vorba de sume nete, exprimate în „milioane de euro".

Liberalii susțin, practic, că totalul de 1.66 mld de EURO, cât reprezintă investițiile străine directe pe primele 6 luni din 2015, reprezentând aprox. 7,6 MLD. LEI, este incomparabil mai mic față de rezultatul din 2008, înainte de criza economică, de „9 MLD. LEI", conform comunicatului PNL.

În realitate, ISD au crescut cu 39% în primele șase luni din 2015 față de 2014, aproape depășind valoarea ISD pentru tot anul 2011 de Guvernul PDL condus la acea vreme de Emil Boc – 1,8 MLD. EURO. Așadar, anul acesta se poate observa o creștere semnificativă a investițiilor străine directe în România comparativ cu ultimii 4-5 ani, ceea ce înseamnă că investitorii au redevenit interesați de potențialul țării noastre și își mută capitalul din ce în ce mai mult în oportunitățile de pe piața românească.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alina Gorghiu Cătălin Predoiu investiţii străine PNL victor ponta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 aug 11:26
Răspunde | Votează email 3 email
Dan Balan
Incompetenti, ca de obicei!
16 aug 13:38
Votează email 0 email
...mari erori ale anului într-un comunicat de presă transmis de Biroul de comunicare. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8746
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H