GAFĂ LA COTROCENI. Cum a încurcat Preşedinţia şeful de la PPDD

Cine este preşedinte la PPDD nici Preşedinţia nu ştie cu exactitate. Administraţia Prezidenţială a anunţat vineri seară că a trimis scrisori de invitaţie pentru consultările de luni de la Cotroceni, în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru, inclusiv preşedintelui PPDD, Dan Diaconescu. La scurt timp, Preşedinţia a realizat gafa comisă şi a corectat-o.

14 dec. 2012, 19:34
GAFĂ LA COTROCENI. Cum a încurcat Preşedinţia şeful de la PPDD

Președintele Traian Băsescu a transmis vineri președinților partidelor parlamentare și reprezentanților minorităților naționale din Parlamentul României, scrisori de invitație pentru participarea la consultările de luni.

În primul comunicat remis presei şi postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, pe lista liderilor partidelor cărora le-au fost transmise scrisori de invitaţie se regăsea şi „Cristian-Dan Diaconescu, președintele Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD)„.

La scurt timp însă, pe site-ul Preşedinţiei greşeala a fost reparată, comunicatul precizând că scrisoarea de invitaţie a fost adresată „doamnei Simona-Alice Man, președinta Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD)”.

Aşa cum reiese şi de pe site-ul oficial al Partidului Poporului Dan Diaconescu, preşedintele PPDD este MAN Simona Allice, iar Dan Diaconescu nu figurează în structura de conducere a formaţiunii.

Liderii partidelor parlamentare au fost chemaţi, luni  17 decembrie, la ora 10.00, la consultări.

Potrivit Preşedinţiei, consultările în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru al Guvernului României se vor desfășura în același timp cu toți reprezentanții partidelor politice și ai minorităților naționale din Parlamentul României.

Președintele Traian Băsescu a semnat totodată, vineri, decretul prin care Parlamentul României, ales la data de 9 decembrie 2012, este convocat în ziua de 19 decembrie 2012, la ora 13.00.