Gafa lui Hollande din timpul ultimului său discurs oficial

Preşedintele Francois Hollande a ţinut ultimul său discurs oficial, miercuri, în prezenţa noului preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, ocazie în care fostul şef de la Elysee a făcut o gafă verbală, evocând "o crimă de lese-majeste", în loc să pronunţe "lese humanite", în context fiind vorba despre o ceremonie comemorativă despre abolirea sclaviei.

10 mai 2017, 17:01
Gafa lui Hollande din timpul ultimului său discurs oficial

„Arhivele arată că sancţiunile au fost aplicate efectiv, de fiecare dată când a fost în cauză o crimă de lese-majeste, (…) de lese humanite”, a declarat Hollande, lapsusul său fiind primit de mulţime cu râsete.

Apoi, Hollande a încercat să dreagă contextul, afirmând că „pot exista împrejurări în care o majestate ar putea fi ea însăşi un criminal de lese humanite”, primid astfel aplauze din partea auditoriului său.

Citeşte şi SUA au avertizat Franţa că ruşii vor încerca să comită un atac cibernetic înainte de alegerea lui Macron

În finalul ceremoniei comemorative pe care a prezidat-o împreună cu Macron, Hollande a ţinut să precizeze că aceasta este, fără îndoială, ultima ceremonie oficială la care participă în calitatea de preşedinte înainte de a preda în totalitate toate prerogativele sale prezidenţiale noului preşedinte ales al Franţei, Emmanuel Macron.