GAFĂ sau NEPUTINŢĂ? FRF nu ştia că România trebuie să câştige la două goluri în Muntenegru pentru a rămâne în URNA 3

România s-a impus în Muntenegru, scor 1-0, dar a retrogradat în urma a patra valorică a tragerii al sorţi pentru preliminariile Euro 2020.

21 nov. 2018, 09:39
GAFĂ sau NEPUTINŢĂ? FRF nu ştia că România trebuie să câştige la două goluri în Muntenegru pentru a rămâne în URNA 3

România avea nevoie de o victorie la două goluri pentru a rămâne în urna a treia. GSP scrie că şansa ratată de „tricolori” ar putea fi responsabilitatea FRF!

Scenariul BOMBĂ prin care România mai poate ajunge la EURO 2020 din Liga Naţiunilor

1. FRF nu știa calculele. În blogul din ziua meciului, FRF specifică: „Avem nevoie de o victorie cu 2-1 sau la diferență mai mare și ca Scoția să învingă Israel în Grupa 1”. Cu o victorie la Muntenegru, scor 2-1, și cu o victorie a Scoției, „tricolorii” nu s-ar fi rămas în urna a treia pentru preliminarii.

2. Declarațiile și comportamentul jucătorilor. Afirmația lui Cristi Manea este fără echivoc: „Noi nu am ştiut că mai avem nevoie de un gol, am încercat să dăm cât mai multe goluri, dar atât am putut”.  „Dintre cei care am jucat, care am fost pe teren, nu cred că ştia nimeni că mai avem nevoie de încă un gol. Dacă ştiam, era clar că forţam să mai marcăm un gol. Asta e, acum e prea târziu”, a spus și Ciprian Deac.

3. Schimbarea inexplicabilă din minutul 88. Cosmin Contra a făcut ultima schimbare. L-a scos pe vârful Claudiu Keșeru și l-a introdus pe Tudor Băluță, jucător cu atribuții defensive. O mutare de neîțeles a selecționerului, având în vedere că echipa trebuia să forțeze un al doilea gol!

Federația Română de Fotbal a emis un comunicat în care se absolvă de orice vină după situația creată în jurul meciului Muntenegru – România 0-1.

„În urma informațiilor false apărute în mass-media, Federația Română de Fotbal dorește să facă următoarele precizări:

„Dovezile clare” prezentate din dorința de a se arăta așa-zisa incompetență a Federației nu sunt altceva decât niște speculații. Staff-ul echipei naționale a cunoscut foarte bine situația României în Liga Națiunilor înaintea partidei cu Muntenegru. De asemenea, jucătorii au fost anunțați atât la ședința tehnică din preziua meciului, cât și la cea premergătoare partidei, că e nevoie de o victorie la două goluri diferență pentru a avea șanse de a fi în urna a treia la tragerea la sorți pentru Euro 2020.

O informație incompletă prezentată pe site nu reprezintă o informare a jucătorilor echipei naționale. Bucuria tricolorilor a fost una naturală, o celebrare a victoriei, mai ales că a fost prima în fața reprezentativei Muntenegrului într-o partidă oficială.

În legătură cu schimbările efectuate de selecționerul Cosmin Contra pe durata meciului de la Podgorica, Federația Română de Fotbal nu face niciun comentariu, așa cum nu a făcut-o niciodată la adresa unui selecționer. Totuși, reiterăm sprijinul pentru Cosmin Contra, un selecționer al cărui obiectiv este calificarea la Euro 2020 și sub conducerea căruia echipa națională a României a pierdut un singur meci, amicalul cu Olanda, în 14 partide” – se arată în comunicatul FRF.