Gafa unui recepţioner: „Dacă tu eşti Papa, eu sunt Napoleon”

Stilul informal al Papei Francisc I l-a pus pe acesta în dificultate când l-a sunat personal pe receptionerul Vaticanului şi i s-a răspuns sec, "dacă tu eşti Papa, eu sunt Napoleon".

18 mart. 2013, 20:30
Gafa unui recepţioner: „Dacă tu eşti Papa, eu sunt Napoleon”

Noul papă ales de Vatican, Francisc I, s-a recomandat drept el însuși atunci când a sunat vineri la o reședință iezuită din Roma și a fost transferat la un recepţioner, potrivit DailyMail.

El încerca să-l contacteze pe Adolfo Nicolas, fostul superior general al papei în ordinul iezuit.

La telefon el s-a prezentat drept papa Francisc I, dar recepționerul derutat – identificat doar ca Andreas – credea că este victima unei glume și a răspuns: „Oh, da? Și eu sunt Napoleon”.

Sanctitatea Sa a arătat multă răbdare cu asistentul suspicios și în cele din urmă a reușit să-l convingă că apelul a este autentic.

El a răspuns: „Eu sunt într-adevăr papa Francisc. Nu-ți face griji, Andreas, spune-i doar Părintelui să mă contacteze pentru că aș dori să îi mulțumesc pentru scrisoarea sa fermecătoare.”

Andreas şi-a cerut imediat scuze când a realizat ce a făcut.

Un expert al Vaticanului a explicat: „Nu putem da vina pe săracul om. Niciun alt papă nu ar fi dat direct telefon. Un funcționar solicită de obicei un secretar, care îi face legătura cu persoana respectivă.”