GAFE URIAŞE la învestirea miniştrilor Culturii şi Externelor VIDEO

Bogdan Aurescu şi Hegedüs Csilla au depus, luni seara, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Afacerilor Externe, respectiv al Culturii. Ceremonia de la Cotroceni a fost una extrem de scurtă, însă presărată cu mai multe gafe.

24 nov. 2014, 21:50
GAFE URIAŞE la învestirea miniştrilor Culturii şi Externelor VIDEO

Proaspăt învestită în funcţia de ministru al Culturii, Hegedus Csilla a dat mâna cu şeful statului, însă a uitat de Victor Ponta şi de Valeriu Zgonea.

Şi Traian Băsescu a făcut o gafă numindu-i pe cei doi miniştri, premieri.

„Permiteţi-mi să-i felicit pe cei doi premieri şi, în primul rând, felicitări în mod deosebit pentru nominalizarea de la Externe. E nevoie de un moment în care avem nevoie de seriozitate, stabilitate, mai ales într-un moment în care funcţia prezidenţială este într-un moment de tranziţie. Vă doresc succes tuturor! Vă mulţumesc!”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Premierul Victor Ponta l-a propus luni pe Bogdan Aurescu pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe, în locul lui Mihnea Motoc. La scurt timp, preşedintele Traian Băsescu a semnat numirea lui Aurescu la şefia MAE. De asemenea, şeful statului a semnat decretul de numire în funcţiile de vicepremier şi ministru al Culturii a lui Hegedus Csilla. Ambii au depus jurământul luni, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni. La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat premierul Victor Ponta, ministrul de Justiţie, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.