GALA BUTE. Declaraţia unui martor: Cum a primit Felix Tătaru 50.000 de euro într-o pungă

Felix Tătaru a fost audiat, la DNA, în calitate de martor, în Dosarul Gala Bute, la începutul lunii martie, după ce Ana Maria Topoliceanu le-a declarat procurorilor că o sumă mare din şpaga Elenei Udrea a ajuns la el. Tătaru a negat acest lucru. Numele acestuia apare din nou în motivarea ICCJ la decizia de prelungire a arestului preventiv în cazul Elenei Udrea.

02 apr. 2015, 11:46
GALA BUTE. Declaraţia unui martor: Cum a primit Felix Tătaru 50.000 de euro într-o pungă

În motivarea Înaltei Curţi se face referire la înregistrarea video depusă de Tudor Breazu, cuprinzând o convorbire prin aplicaţia FaceTime desfăşurată la data de 05.02.2015 între acesta şi Ana Maria Topoliceanu.

Pe parcursul conversaţiei, Topoliceanu Ana Maria îi spune lui Breazu că a formulat un denunţ împotriva Elenei Udrea şi îi cere să procedeze în acelaşi mod pentru a nu fi arestaţi, se arată în document.  

Totodată, Topoliceanu face referire la plata unei alte sume de 50.000 euro provenind de la Lungu Ştefan către o persoană care presta servicii de consultanţă Partidului Democrat Liberal, fiind vorba de Felix Tătaru.

Conţinutul complet al conversaţiei, prezentat în motivare: 

„Dacă îți zic să zici de ea, să zici!”
„Încerc cât pot să nu ne aresteze”
„Le-am zis că suntem certaţi. Dacă îmi susţii varianta, e mai credibil” (El a încuviinţat pozitiv, prin înclinarea capului)
„M-a întrebat dacă sunteţi amanţi” (Amândoi au zâmbit ironic)
„Tu t(re)b(uie) să fii cel folosit!!!”
„Cred că au nevoie de noi să le spunem lucruri”
„Zici doar de banii de la Lungu”
„Am zis că dat în lucru pentru ea”
„Vor să le spunem dacă Lungu îi mai dădea banii” (El a încuviinţat pozitiv, că a înţeles)
„Au aflat că a dat 50.000 euro pt. F.Tătar” (El a făcut gestul de a aduce degetele lipite de degetul opozabil, în sensul de tăcere, probabil ca ea să nu mai arate informaţia)
„Radu i-a dus”
„Radu i-a dus. Eu o să zic” (El dă din umeri, în sens de indiferenţă sau că nu a înţeles, apoi dă din cap a negaţie)
„L-ai sunat tu” (El ridică ochii în sus)
„L-ai sunat tu. Eram plecaţi” (El încuviinţează pozitiv din cap, apoi duce mâna dreaptă la bărbie închizând pumnul)
„L-ai sunat tu. Eram plecaţi (linie de separaţie orizontală) Pt. Legea capitalei” (El dă din umeri, în sens de indiferenţă sau că nu a înţeles, apoi şi ea redă acelaşi gest)
„Asta dovedeşte că avem o relaţie pe bani, nu cum spune el” (El dă din umeri, în sens de indiferenţă sau că nu a înţeles, apoi şi ea redă acelaşi gest)
„Dacă o să le spun eu, confirmă dacă ştii că a fost aşa”
„Încerc să scăpăm, spunându-le nişte lucruri”
„Nu vreau la puşcărie nici pt. mine, nici pt. tine”

CITEŞTE ŞI FELIX TĂTARU, strategul lui Băsescu şi al lui Iohannis, audiat la DNA: De ce aş lua eu ŞPAGĂ? VIDEO

Potrivit documentului, martorul Radu Munteanu a confirmat plata efectuată către Felix Tătaru:

„În perioada în care Partidul Democrat Liberal se afla la guvernare, Breazu Tudor Liberiu nu a desfăşurat activităţi de intermediere imobiliară sau alte activităţi comerciale, din ceea ce ştiu eu. Având în vedere timpul pe care îl petreceam împreună, nici nu ar fi avut când. Bănuiesc că Breazu Tudor Liberiu era plătit de la partid, având în vedere că nu avea o altă sursă de venituri, dar nu ştiu cu cât era plătit şi în ce modalitate.

Erau situaţii în care eu făceam diferite plăţi în numele lui Breazu Tudor Liberiu, fie în numerar cu bani primiţi de la acesta, fie prin internet banking, din contul personal sau al societăţii SC Ekaton Consulting SRL.

În acest mod, am constatat că Breazu Tudor Liberiu avea cheltuieli ridicate, care puteau varia între 3000-4000 de euro pe lună, respectiv 10000-15000 euro pe lună, pentru îmbrăcăminte, vacanţe, restaurante. Printre cheltuielile pe care le-am făcut pentru Breazu Tudor Liberiu se numără şi mai multe vacanţe, achiziţionate de la compania de turism SC Prompt Service Travel SRL.

Una dintre aceste vacanţe a fost la resortul Danai din Grecia, în vara anului 2011. Ţin minte că au fost achiziţionate o vilă mică şi una mare, cu piscină. Vila mare a costat aproximativ 8000-10000 de euro.

Ştiu de la Breazu Tudor Liberiu că vila mare era pentru doamna Udrea Elena şi acesta mi-a specificat clar să fie cu două dormitoare. Ştiu că au fost emise două facturi fiscale pentru cele două vile, una pentru vila mare, plătită în numerar, şi una pentru vila mică, plătită din contul SC Ekaton Consulting SRL. Eu am făcut plata în numerar cu banii primiţi de la Breazu Tudor Liberiu.

Cred că tot în vara anului 2011, într-o zi de vineri, Breazu Tudor Liberiu, care era plecat din ţară, mi-a cerut să merg la Lungu Ştefan şi să iau nişte bani pe care urma să îi duc luni lui Felix Tătaru la biroul acestuia din apropierea benzinăriei Petrom de pe strada Eminescu, la sediul companiei GMP Media Productions.

Am fost la Lungu Ştefan care mi-a dat o pungă şi mi-a spus că în interior sunt 50000 euro. Am predat punga luni, aşa cum stabilisem cu Breazu Tudor Liberiu.”

În confruntarea dintre Ana Maria Topoliceanu şi Tudor Breazu, ultimul confirmă că i-a cerut lui Radu Munteanu să ducă suma de 50.000 de euro lui Felix Tătaru. 

Întrebat cine i-a cerut să facă acest lucru, Breazu a răspuns: „Nu îmi amintesc cu exactitate, este posibil ca Ştefan Lungu să îmi fi cerut acest lucru, este posibil ca Udrea Elena să îmi cerut acest lucru. Din câte îmi amintesc, în acea perioadă Felix Tătaru se ocupa de promovarea în media, pentru opinia publică, a unui proiect de lege al organizaţiei Bucureşti a Partidului Democrat Liberal şi presupun că suma reprezenta plata acelor servicii. Nu ştiu dacă acea plată a fost înregistrată în evidenţele contabile şi nu ştiu care este provenienţa sumei.”

Citeşte şi: Nume surpriză în STENOGRAMELE din dosarul Elenei Udrea

Felix Tătaru, consultant în campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis şi Traian Băsescu, a fost audiat, la începutul lunii martie, la DNA, în calitate de martor, în dosarul Gala Bute.  Felix Tătaru a fost audiat aproximativ o oră de procurori. La plecare, Tătaru a spus că a fost întrebat despre Gala Bute şi despre contractele pe care le are cu PDL.

„Nu am nicio treabă cu Gala Bute”, a precizat Tătaru. Întrebat dacă a primit bani vreodată, Tătaru a negat din nou: „De ce aş primi mită? Nu am avut niciodată o funcţie publică”.

„Nu am primit bani în numerar”, a mai declarat Tătaru. Întrebat de ce ar spune cineva că i-a dat o pungă cu bani, Tătaru a răspuns: „Mă gândesc că poate trebuie să justifice nişte bani”.

Felix Tătaru, directorul agenţiei de publicitate GMP, este unul dintre cei care au făcut strategia din campania electorală a lui Klaus Iohannis din 2014 şi, anterior, l-a ajutat pe Traian Băsescu să câştige alegerile prezidenţiale şi cele pentru Primăria Capitalei din 2000.