GALA BUTE: Rudel Obreja, la DNA: Se doreşte un denunț al meu împotriva Elenei Udrea

Publicat: Joi, 05 Februarie 2015 10:44 // Actualizat: Joi, 05 Februarie 2015 15:34 // Sursa: romaniatv.net

Tribunalul Bucureşti a judecat joi cererea DNA de arestare preventivă a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, acuzat de mai multe infracţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală în dosarul "Gala Bute". În acelaşi dosar, Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat.
 

Complicele Elenei Udrea, Rudel Obreja, a ajuns în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box află astăzi dacă va fi sau nu încarcerat. La ultimul termen din proces, Obreja nu s-a prezentat.

Rudel Obreja a fost reţinut luni, iar judecarea arestării preventive a fost amânată pentru joi. În schimb, Ştefan Lungu este cercetat în stare de arest la domiciliu pentru trafic de influenţă, comisă în calitate de consilier personal al ministrului al Dezvoltării Regionale şi Turismului Udrea Elena, fost administrator al SC Last Time Studio SRL.

În dosar, DNA a cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea pentru urmărirea penală, dar şi arestarea preventivă a fostului ministru al Dezvoltării Elena Udrea.

În acest dosar, judecătorii TB au decis, în noaptea de marţi spre miercuri, ca primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, şi Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, să fie cercetaţi de DNA în arest la domiciliu.

MIRCEA BADEA, atac dur la Oreste după dezvăluirile Elenei Udrea: "Bani?!?!?! Cum bani?!?!? Noooo!!!!!"

Instanţa a respins astfel solicitarea procurorilor de arestare preventivă a lui Cornel Resmeriţă, însă decizia nu este definitivă.

Pentru Obreja şi Resmeriţă, procurorii au solicitat magistraţilor arestarea preventivă, iar pentru Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia, arestul la domiciliu.

Dosarul a ajuns marţi la instanţa supremă, însă magistraţii de aici s-au sesizat din oficiu şi au decis că nu au competenţa de a judeca cererea DNA, deoarece nu există încă un aviz de începere a urmăririi penale pe numele unui actual sau fost ministru, astfel încât dosarul a fost trimis la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit DNA, Rudel Obreja, la data faptelor reprezentant al SC Europlus Computers SRL şi preşedintele FRB, este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de spălare de bani, două infracţiuni de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Cererile DNA privind arestarea Elenei Udrea vor fi discutate la ora 12.00 în Biroul Camerei Deputaţilor

Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, este anchetat cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru alţii; Ştefan Lungu, la data faptelor consilier personal al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului Udrea Elena, fost administrator al SC Last Time Studio SRL, cu privire la infracţiunea de trafic de influenţă; Gheorghe Nastasia, la data faptelor secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu privire la infracţiunea de luare de mită; Miron Dorel Gardean, acţionar majoritar şi administrator al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracţiunile de cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu; Adrian Gardean, reprezentant al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracţiunea de cumpărare de influenţă, şi Miron Lupulescu, director general al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracţiunile de cumpărare de influenţă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani şi evaziune fiscală.

În ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, se arată că, în cursul anului 2011, Nastasia, care era secretar general al MDRT, i-a solicitat lui Adrian Gardean, reprezentantul societăţii Termogaz Company SA, aproximativ 10% din valoarea plăţilor încasate de această societate, în schimbul promisiunii că va facilita aprobarea finanţărilor pentru lucrările executate de societate în cadrul programului "Schi pentru România".

Gheorghe Nastasia i-a indicat lui Adrian Gardean că această sumă, de circa 3.000.000 lei, trebuie să o plătească societăţii lui Rudel Obreja, Europlus Computers SRL, cu titlu de sponsorizare pentru Gala Bute.

Elena Udrea A ÎNCĂLCAT controlul judiciar. Vezi noile ACUZAŢII care îi sunt aduse

SC Termogaz Company SA a încheiat în perioada 2010-2011 mai multe contracte de achiziţie publică finanţate din fondurile MDRT prin programul "Schi în România", cele mai importante dintre acestea având ca obiect amenajarea domeniilor schiabile din zonele turistice Gutâiul Doamnei şi Straja, precum şi a unei pârtii de teleschi în oraşul Borsec.

De asemenea, consilierul personal al ministrului Elena Udrea, Ştefan Lungu, a primit, în cursul anului 2010, în două tranşe, suma totală de 695.367,06 lei, de la inculpaţii reprezentanţi ai SC Termogaz Company SA Adrian Gardean, Miron Gardean şi Miron Lupulescu, în schimbul promisiunii că va determina funcţionarii din conducerea MDRT să aprobe finanţarea unor contracte de lucrări încheiate de societatea respectivă cu mai multe unităţi administrativ teritoriale.

Anchetatorii notează că, pentru a ascunde natura acestor plăţi, au fost întocmite mai multe contracte fictive de achiziţie.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 feb 15:40
...Rudel Obreja, acuzat de mai multe infracţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală în dosarul “Gala Bute”. Citește mai departe…

...
05 feb 11:06
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}
ultimele stiri


Just another WordPress...
05 feb 10:57
...de mai multe infracţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală în dosarul “Gala Bute”, potrivit Agerpres. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
05 feb 10:57
...de mai multe infracţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală în dosarul “Gala Bute”, potrivit Agerpres. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
1
EUR
4.8418
RON
13 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H