Gala Smart City Industry Awards VII. Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă a acordat premiile Categoriei Urban Age

Palatul Parlamentului a găzduit cea de-a VII-a ediţie a Galei Smart City Industry Awards, un eveniment organizat de Asociaţia Română Smart City - ARSC, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Au cuvântul în deschidere Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Eduard Dumitrașcu, Președinte ARSC, Marius Humelnicu, Senator, Președinte, Comisia IT&AI şi George Tuță, Chestor, Președinte Comisia pentru Automatizare și Viitorul Muncii Camera Deputaților.

31 mart. 2023, 13:01
Gala Smart City Industry Awards VII. Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă a acordat premiile Categoriei Urban Age

Devenită deja tradiţie, Smart City Industry Awards este un eveniment care îi conectează pe cei mai importanți „actori” din industria Smart City din România, care contribuie la dezvoltarea inteligentă a comunităților românești. Tema principală a Galei de anul acesta a fost „Sustenabilitatea”.

Ediția din acest an a fost și o ocazie de a recunoaște și premia persoanele, instituțiile și companiile care au reușit să se adapteze contextului actual, să digitalizeze și să implementeze tehnologii inovatoare pentru a ajuta comunitățile să se dezvolte.

În cadrul secţiunii Urban Age, prezentată de Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă au fost acordate premiile pentru acest an.

Laureații au fost Măriuca Ivan, Președinte şi Membru Fondator al Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă România, Flaviana Rotaru, Presedinte ROHEALTH – Health and Economy Cluster, Irinuca Văduva, Director General ECDL (European Computer Driving Licence) România, Hubert Petru Ștefan  Thuma, Președintele Consiliului Judeţean Ilfov şi Dany EL-Khalil, COO&Executive Board Member Next Gen Farming.

”La nivel European, fenomenul de îmbătrânire demografică continuă să se accentueze și să deveni o problemă stringentă, care necesită atenție și soluții”, a spus Alexandra Dobre, Președinta Asociației Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă în deschiderea sesiunii.

”În timp ce în statele Europe se vorbește tot mai mult despre îmbătrânirea activă și despre programe tot mai ample de incluziune socială a persoanelor vârstnice, în România, din păcate, acestea sunt tratate ca dependente de ajutor, consumatoare de bugete, o povară financiară prea mare de dus pe umerii economiei. Uităm însă că prin grija lor, noi avem astăzi un univers în care să evoluăm, să dezvoltăm, să fim și acționăm SMART. Trăim într-un timp în care pericolul uitării de noi și de cei de lângă noi, pândândește în fiecare clipă a vieții noastre. Abandonați de multe ori mult prea ușor printre lacrimi și suspine, simțind nevoile acestor vremuri într-o adâncă tăcere, de teamă să nu ne deanjeze pe noi cei ancorați în preocupări commode și mondene, grija față de cei care au ne-au dăruit lumea în care trăim, cu bune și rele, devine o necesitate. Cât de uitați se simt ei în preocupările noastre și cât de văduviți suntem noi de pierderea comunicării permanente cu ei. (…) Asigurându-le o îmbătrânire activă, acești oameni pot contribui la dezvoltarea societății din punct de vedere social și economic. Crearea unor rețele de servicii specifice pentru vârstnici, creșterea funcționalității centrelor multifuncționale la nivel local și național, dar și alfabetizarea digitală sunt doar câteva dintre direcțiile care pot duce către o îmbătrânire activă în România.”, a mai spus Alexandra Dobre.

Iată care au fost Premiile Categoriei Urban Age acordate de Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă:

PREMIUL PENTRU UMANITATE – Măriuca Ivan, președinte Fundația Crucea Alb Galbenă România

PREMIUL PENTRU COMPETENȚĂ ÎN SERVICII SOCIALE – Hubert Petru Ștefan  Thuma, Președintele Consiliului Judeţean Ilfov

PREMIUL PENTRU EXCELENȚĂ ÎN CERCETARE ȘI INOVARE MEDICALĂ – Clusterul ROHEALTH, reprezentat președinta FLAVIANA ROTARU

PREMIUL PENTRU EDUCARE PRIN DIGITALIZARE – Irinuca Văduva, Director General ECDL (European Computer Driving Licence) România

PREMIUL PENTRU IMPLICARE și SOLIDARITATE – Dany EL-Khalil, COO&Executive Board Member Next Gen Farming.

„Smart City nu înseamnă doar tehnologie. Înseamnă capacitate de integrare, educație, investiții, dar, mai ales, empatie și bune intenții. Iar URBAN AGE reprezintă umbrela care va adăposti proiectele, programele și inițiativele noastre. Avem nevoie de educație, investiții, proiecte, viziune și strategie pe termen mediu şi lung, înțelegem urgențele persoanelor trecute de prima tinerețe şi faptul că fenomenul îmbătrânirii populaţiei ia amploare, peste tot în lume”, a mai spus Alexandra Dobre, Președinte Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă.