Gala UNICEF de la Palatul Parlamentului a strâns fonduri în vederea protejării copiiilor împotriva violenţei

Gala organizată miercuri de UNICEF România şi Camera Deputaţilor, la Palatul Parlamentului, a strâns fonduri în vederea protejării copiilor împotriva violenţei.

21 nov. 2013, 07:07
Gala UNICEF de la Palatul Parlamentului a strâns fonduri în vederea protejării copiiilor împotriva violenţei

La eveniment au participat, printre alţii, premierul Victor Ponta, alături de fiica sa Irina şi preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, scrie Agerpres.

„Astăzi este o zi specială pentru 2 miliarde de copii din lume şi 4 milioane de copii. Astăzi este ziua drepturilor copilului”, a declarat reprezentanta UNICEF România Sandie Blanchet în deschiderea evenimentului, subliniind obligaţia autorităţilor de a proteja drepturile copilului.

Sandie Blanchet a spus că, în ciuda progreselor făcute în acest domeniu în România, există încă 64.000 de copii instituţionalizaţi şi peste 11.000 de cazuri de violenţă împotriva copiilor.

Gala UNICEF care a fost prezentată de Andreea Marin a inclus un recital al mezzo-sopranei Ruxandra Donose (acompaniată de pianistul Sergiu Tihuţiu) şi o licitaţie cu păpuşi unicat realizate de designeri români.

Prezentate în caietul de licitaţie cu o mini-biografie proprie, păpuşile realizate de artişti precum Raluca Mihălceanu, Rhea Costa şi Agnes Keszeg au fost elementul de atracţie al serii.

Premierul Victor Ponta a luat pentru fiica sa păpuşa Nora creată de Adelina Ivan, contra sumei de 1.000 de lei, prezentatoarea Andreea Marin a câştigat licitaţia pentru păpuşa Pierrot, adjudecată pentru 1.200 de lei, iar cea mai dorită păpuşă a fost cea realizată de Parlor, adjudecată la finalul serii contra sumei de 2.600 de lei.

Fondurile obţinute în urma licitaţiei vor fi folosite în programele derulate de UNICEF referitoare la combaterea violenţei contra copiilor.