GALA UNITER 2017: „Mariana Mihuţ, premiul pentru întreaga carieră”

Luni, 8 mai, a avut loc la Teatrul National „Mihai Eminescu” din Timisoara, cea de-a 25 editie a Galei Premiilor UNITER. Marii actori ai teatrului romanesc au fost rasplatiti cu premii UNITER, pentru talentul si performantele lor, in fata celor peste 600 de invitati prezenti in sala.

10 mai 2017, 06:31
GALA UNITER 2017: „Mariana Mihuţ, premiul pentru întreaga carieră”

GALA UNITER 2017: Unul dintre cele mai emotionante momente a fost cel al decernarii premiului pentru intreaga activitate, premiu care anul acesta i-a revenit actritei Mariana Mihut.

„Imi revine bucuria, cinstea de a invita pe scena pentru a-si onora intreaga activitate impreuna cu noi pe cea care mi-a fost colega de an, cea cu care am impartit cei 4 ani de facultate, multe din intamplarile dure si groaznic de neplacute nascute din cauza cenzurii comuniste. (…) Aceasta actrita a facut o cariera fulminanta si a facut-o pentru ca a iubit si iubeste aceasta profesiune. Am jucat cu ea pe scena si stiu cata emotie traieste inainte si in timpul spectacolului si cat de epuizata este la sfarsit. Cat se bucura ca nu este singura si cand se intampla sa ii iasa un spectacol bun. Are o casatorie minunata de 52 de ani cu partenerul sau de scena. Este vorba despre Mariana Mihut!”, a spus Ion Caramitru in prezentarea Marianei Mihut.

Imbracata intr-o rochie de culoare albastra, fina, eleganta si emotionata puternic de momentul pe care il traia, actrita Mariana Mihut a urcat pe scena pentru a primi premiul pentru intreaga sa cariera. Ajunsa la varsta de 74 de ani, Mariana Mihut, sotia lui Victor Rebengiuc, a tinut sa le multumeasca profesorilor sai, regizorilor si toti oamenii de teatru si film cu care a avut onoarea sa lucreze de-a lungul carierei sale frumoase.

„Multumesc, multumesc frumos! O, Dumnezeule, m-am simtit ca Marilyn Monroe cand lansa melodia aceea cu diamantele. Nu am diamante, nu sunt Marilyn Monroe, dar ma simt ca ea. Va multumesc mult, mult de tot pentru primirea asta. Chiar nu speram sa mai pasesc vreodata pe scena Galelor UNITER, nu speram, si este una dintre cele mai frumoase surprize pe care le-am primit. Eu trebuie sa multumesc unor oameni si unor institutii. Vreau sa multumesc Teatrului Maghiar din Cluj pentru ca m-a propus pentru acest premiu, si evident, multumesc Senatului pentru ca mi-a acordat acest premiu. Voi fi foarte, foarte scurta, nu-mi place sa vorbesc despre mine, ma calca pe nervi chestia asta, dar nu se poate sa nu multumesc unor oameni. In primul rand trebuie sa multumesc profesorilor mei: Pop Martian si Octavian Cotescu, (…) Multumesc mult de tot si Teatrului Bulandra pentru ca din 1972 joc acolo. Deci din alt secol…”, a spus Mariana Mihut. Actrita a fost aplaudata minute in sir la finalul discursului sau.