Gala Zmeura de Aur 2019, premiile pentru cele mai proaste prestaţii din cinema. Donald Trump, „recompensat” cu două trofee

Donald Trump a fost ”distins” Golden Raspberry Awards (Zmeura de Aur), la categoria cel mai rău actor, pentru apariţia sa în propriul rol în două documentare lansate în 2018 - "Death of a Nation" a cineastului neoconservator Dinesh D'Souza şi "Fahrenheit 11/9" al lui Michael Moore, un reprezentant al stângii radicale americane, relatează Reuters.

23 feb. 2019, 12:29
Gala Zmeura de Aur 2019, premiile pentru cele mai proaste prestaţii din cinema. Donald Trump, „recompensat” cu două trofee

Consiliera sa Kellyanne Conway a primit, la rândul său, „premiul” de cea mai rea actriţă într-un rol secundar, în contul unor imagini de arhivă utilizate în „Fahrenheit 11/9”.

Creat în 1980 şi programat anual înaintea ceremoniei Oscarurilor, Razzie Awards „încoronează” cele mai rele producţii cinematografice.

Comedia poliţistă „Holmes & Watson” este – cu patru trofee, între care cel acordat celui mai rău film şi celui mai rău plagiat – marele „câştigător” al ediţiei din acest an.

Actorul John C. Reilly, care-i dă replica lui Will Ferrell/Sherlock Holmes, a primit „premiul” de cel mai rău actor într-un rol secundar.

Filmul, o nouă adaptare a aventurilor unui detectiv, al lui Sir Arthur Conan Doyle, nu a apărut încă în multe ţări din Europa.

Palmaresul este stabilit de către 1.000 de membri ai Academiei Zmeura de Aur, din 24 de ţări, care achită o cotizaţie de membru în valoare de 40 de dolari.