GALERIE FOTO: Cum arată cel mai scump hotel de pe litoralul României. O noapte de cazare costă 6.350 de lei

Prețurile din Mamaia le întrec pe cele din Dubai. Din acest motiv, românii preferă alte destinații turistice, în timp ce litoralul autohton zace gol.

16 iul. 2022, 09:38

Hotelierii români se întrec în prețuri care mai de care mai mari. Mamaia este cunoscută drept cea mai scumpă stațiune, iar cei care sunt dispuși „să spargă” mii de euro într-o noapte, o pot face în cea mai luxoasă unitate de cazare.

Cea mai scumpă cazare din Mamaia costă peste 6.000 de lei / noapte, ea se numește Hotel Vega. În parcarea hotelului de 5 stele sunt cele mai luxoase mașini din stațiune, deci se presupune că cine-și face rezervare la Vega nu-și face prea multe probleme de bani. Practic, 1.000 de euro reprezintă un chilipir.

Pentru weekendul viitor, de exemplu, o noapte de cazare – sâmbătă, 23/24 iulie, costă la Hotel Vega 1.287 de euro (6.352 de lei) pentru 2 adulți, cu mic dejun și prânz incluse, arată site-ul de rezervări Booking.com.

Hotelierii îndeamnă turiștii să-și rezerve un sejur. Astfel, pentru o săptămână, tariful este mai convenabil, 1.628 de euro (8.040 de lei) pentru șase nopți.

Această proprietate este localizată la 1 minut de mers pe jos față de plajă, dispune de o piscină în aer liber cu zonă de copii, centru de înfrumusețare și o parcare cu pază. 8,5 este calificativul hotelului, de pe platforma Booking.

Hotelul Vega se află la 1,8 kilometri de cel al lui Gică Hagi, Iaki, din centrul stațiunii și la 3,9 kilometri de cluburile de fiță din Mamaia Nord – Năvodari.

 

Politicienii recunosc faptul că stațiunile de pe litoralul românesc nu pot face concurență nici măcar Bulgariei

 

Între timp, politicienii români au început să se îngrijoreze de faptul că singurii turiști de pe litoral sunt pescărușii. primarul Constanței, Vergil Chițac, a recunoscut că raportul calitate-preț nu este corect.

„Poate raportul calitate – preț e mai bun (n.r. – în alte țări) decât la noi… Sunt diferite cauze…

Probabil trebuie să umblăm și la raportul calitate – preț și la calitatea serviciilor, e indubitabil lucrul ăsta și stațiunea (n.r. – Mamaia) va deveni mai atractivă, dar credeți-mă că în toată România e un reflux de turiști. Nu vedem o apetență nici în alte stațiuni.

Pleacă în afară cei care nu au fost afectați de criza economică, dar cei care au fost afectați de criză n-au mai plecat nicăieri”, a mai punctat Chițac, pentru B1 TV.