GALERIE FOTO Delicatesele DGA: Dare de mită, Luare de mită şi Trafic de influenţă

Ziua Internaţională Anticorupţie a fost sărbătorită vineri la sediul Direcţiei Generale Anţicorupţie (DGA) din Capitală cu lansarea unor prăjituri tematice şi premierea elevilor care au participat la proiectul "Tinerii împotriva corupţiei".

09 dec. 2011, 17:15

Elevii şi oficialităţile au putut gusta prăjituri denumite „Dare de mită”, „Luare de mită” sau „Trafic de influenţă”.

Ideea a venit de la un dosar privind fapte de corupţie pe spatele căruia se afla o reţetă de prăjitură, despre care iniţial se credea a fi un limbaj codificat, a declarat subcomisarul Daniel Moldoveanu de la Serviciul Anticorupţie Bucureşti. „Noi am mers la o cofetărie şi am întrebat ce fel de prăjitura e, iar ei au spus că reţeta coincide cu una de-a lor şi aşa s-a născut prăjitura anticorupţie”, a completat Moldoveanu.

„Luare de mită”, primită cu succes

Deşi compoziţia a fost aceeaşi pentru toate cele trei prăjituri, cel mai mare succes a avut-o cea denumita „Luare de mită”, următoarea favorită fiind „Darea de mită”.

Prăjitura reprezintă un simbol al acţiunilor derulate de toate instituţiile partenere Asociaţia Pro Democraţia, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ministerul Administraţiei şi Internelor prin Direcţia Generală Anticorupţie şi Prefectura Municipiului Bucureşti.