Galeriile de FOTBAL din Bucureşti, MANIFEST la protestele din Piaţa Universităţii

Galeriile echipelor mari de fotbal din București pregătesc un manisfest pe care îl vor împrăștia, joi seară, în a treia zi de proteste împotriva vinovaților pentru tragedia din clubul Colectiv.

05 nov. 2015, 13:57
Galeriile de FOTBAL din Bucureşti, MANIFEST la protestele din Piaţa Universităţii

Iată cerinţele trecute în manifest (sursa: SportNews):

„Eliminarea corupției, care tinde să devină molipsitoare și la care ajung de multe ori și oameni cinstiți, folosind ca scuză supraviețuirea. Milioane de Români observă și legați la ochi că sunt conduși de ani și ani de aceleași organizații mafiote, cu nume de partide. E de necrezut, dar totuși real, că trăim un nou regim fanariot și nu găsim un Român să „urce pe tron” (e o metaforă, nu neapărat o propagandă pentru Monarhie).

Reformarea presei mereu în căutare de senzațional, de rating, care face jocuri politice și reclamă fufelor dezbrăcate și inculturii. Și totuși, Poiana lui Iocan înțelege! Cum ar fi să trăim fără televizor o săptămână? Am fi Congo sau Atlantida?

Eliminarea clișeelor și limbajului de lemn care îngroapă adevărul. Guvernul anunță garantarea libertății de exprimare, dar jandarmul anunță la portavoce ”Părăsiți Piața sau vom folosi forța!”.

CITEŞTE ŞI Românii protestează şi joi în Bucureşti şi în ţară: „Tăcerea ucide! Vino în stradă”

Controlul organelor de represiune constrânse să acționeze împotriva fraților. Da, vrem ostași în slujba cetățenilor, cum vă voia și Cuza, nu vrem mercenari măcelari. Da, știm că aveți și voi familii și nevoi, da, vrem să respectăm uniforma, dar pentru asta vrem să primim respect, nu să vedem copii târâți pe jos, femei lovite și înjurate sau bărbați care pot intra în comă de la un baston primit în cap.

Cerem legi făcute prin dezbatere publică, cu suportul cetățenilor, nu trecute în grabă printr-un Parlament de o majoritate covârșitoare interesată mai mult de jocuri politice și de bunăstarea personală decât de interesul vital al cetățeanului. Vrem legi puse în practică nu doar în an electoral (arestări de primari corupți doar ca propagandă și momeală pentru încă un vot).

Orașele României? Da, le vrem europene, le vrem renovate, însă nu doar pentru profitul unor rotițe ale angrenajului. Le vrem curate și puse în evidență pentru mândria și onoarea noastră și, de ce nu?, pentru un turism adevărat, care nu mănâncă sute de mii de euro pentru o siglă sau pentru un portal de Internet.

Vrem dezbateri pe toate problemele, inclusiv pe cele militare. Nu vrem scut anti-rachetă, atunci când nici nu știm măcar ce înseamnă. Nu vrem fregate românești trimise pe mările Pământului ”la mișto”, nu vrem Români care să lupte în Orient pentru subzistență, nu pentru o cauză.

Vrem respect și demnitate, nu vrem să fim catalogați de avocați-deputați ca ”viermi”. Nu vrem ca un bătrân să meargă la piață cu ghete date cu cremă, vechi de cinci ani și găurite în talpă, în timp ce divele create de mass-media au sute de perechi de pantofi de lux, etalați ostentativ.

Vrem să închideți mall-uri și să deschideți fabrici. Și prin această metaforă spunem că vrem industrie, agricultură, locuri de muncă. Vrem modernitate, dar nu consumerism de joasă speță, incultură și îndobitocire!

Vrem libertatea spiritului, dar ne-am săturat de o clasă politică ce a permis droguri legale la fel de periculoase ca cianurile Roșiei Montane!

Nu mai vrem mizerie, subzistență, corupție, bani publici gestionați prost, licitații măsluite, uniuni politice nefirești (dreapta-stânga). Vrem să trăim în pace cu conaționalii de alte etnii, dar nu vrem să ne vindem onoarea și drepturile doar ca să fim ”politically correct”. Vrem lideri noi, neimplicați politic, vrem guvern de tehnocrați, vrem o adevărată clasă politică și suntem destul de puternici să o creăm.

Lista ar putea contina și va continua. Până atunci recomandăm, fără nici o aroganță, tuturor ”analiștilor” să analizeze și CAUZA, nu doar efectul. Ne-am săturat de comportamentul ”pompieristic”, care vine să stingă focul după ce miriștea a ars.

Pe lângă toate aceste revendicări, ultrașii Români cer răspicat reconsiderarea Legii 4/2008  și Legii 10/2012 (privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive), atât de ușor promulgate de Parlament și de Președinte. Aceste legi sunt făcute superficial, diletant și, cel mai important, anti-Constituțional. Nu ne afectează doar pe noi, ci fură din drepturile tuturor Românilor. Orice pas mic prin care se fură drepturi e un pas mare către dictatură și lanțuri!

LIBERTATE!”